Translate

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Οι ομορφότερες ορεινές λίμνες της Ευρώπης



E-mail



altΣκαρφαλωμένες σε εκατοντάδες μέτρα υψόμετρο, στολίζονται με μπόλικο χιόνι και ενίοτε τα νερά τους μετατρέπονται σε πίστα για πατινάζ. Ανακαλύψτε τις!
Bled, Σλοβενία
Η ρομαντική λίμνη είναι το σύμβολο της χώρας. Από πάνω της δεσπόζει το μεσαιωνικό φρούριο ενώ στο νησάκι της υπάρχει ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου του 17ου αιώνα, το οποίο πολλά ζευγάρια επιλέγουν για το γάμο τους. 
Faaker See, Αυστρία
Η αλπική λίμνη με τα πιο τιρκουάζ νερά είναι αγαπημένος προορισμός των ντόπιων για ψάρεμα. Το 1855, το σκηνικό της ενέπνευσε τον σλοβένο παπά και συνθέτη, Franc Treiber, να συνθέσει το τραγούδι “Nmav čez izaro” (Πάνω από τη λίμνη) που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φολκλόρ τραγούδια της Σλοβενίας ακόμα και σήμερα.
Balaton, Ουγγαρία
“Θάλασσα της Ουγγαρίας”, ονομάζουν οι ντόπιοι τη μεγαλύτερη λίμνη της κεντρικής Ευρώπης.
Κόμο, Ιταλία
Η διασημότερη λίμνη της χώρας βρίσκεται στη Λομβαρδία, βόρεια του Μιλάνου και είναι μια από τις πιο βαθιές λίμνες στην Ευρώπη. Από ψηλά, το σχήμα της μοιάζει με ένα πελώριο, ανάποδο Υ με χρυσαφένια νερά, αιωνόβιες βίλες και ολάνθιστους κήπους το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα σκεπάζεται από ένα λευκό πέπλο.
Λουκέρνη, Ελβετία
Η Ελβετία έχει να υπερηφανεύεται για πολλές όμορφες λίμνες αλλά η Λουκέρνη τις κερδίζει στα σημεία: έχει ένα περίπλοκο σχήμα που ξεκινά από την ομώνυμη πόλη και καταλήγει στα βουνά με τις χιονισμένες κορυφές. Το τοπία είναι απίστευτα ενώ την απαραίτητη παραμυθένια πινελιά προσθέτουν τα vintage ποταμόπλοια που τη διασχίζουν από τα μέσα του 1800.
Λίμνη Γκάρντα, Ιταλία
Το δυνατό σημείο της μεγαλύτερης λίμνης της Ιταλίας είναι οι άνεμοι που κρατούν τις θερμοκρασίες σε ιδανικά επίπεδα και ικανοποιούν τους windsurfers. Γύρω της, χωριουδάκια όπως το ήρεμο και καταπράσινο Sirmione με το γραφικό λιμάνι, τα πέτρινα σπίτια, τα στενά σοκάκια και το μεσαιωνικό φρούριο αλλά και τα Punta Portese, Salò και Gardone Riviera που συνθέτουν την Riviera Bresciana, την ιταλική και πιο low profile βερσιόν της Κυανής Ακτής.
Loch Awe, Σκοτία
Η υποβλητική λίμνη είναι γνωστή όχι μόνο για το πιο πολυφωτογραφημένο μεσαιωνικό κάστρο της χώρας, το Kilchurn, αλλά και για το ψάρεμα πέστροφας και σολομού.
Zell am See, Αυστρία
Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων στις αυστριακές Άλπεις, η μικρή λίμνη θεωρείται μια από τις πιο όμορφες της χώρας και είναι περικυκλωμένη από το ομώνυμο χωριό. Το χειμώνα παγώνει εντελώς και η επιφάνειά της χρησιμοποιείται για χειμερινά σπορ.