Translate

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί γοητεύεις τις γυναίκες όταν είσαι δεσμευμένος;


Ας μιλήσουμε για εκείνες που αρχίζουν να σε γλυκοκοιτάζουν αμέσως μόλις κατεβάσεις τη φωτεινή ένδειξη “Ελεύθερο”.
 

Ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι που βιώνεις αυτό το φρικτό φαινόμενο, λυπάμαι που νιώθεις την απόγνωση του να μην σου μιλάει ούτε θηλυκή barwoman τον καιρό που είσαι ελεύθερος και αμέσως μόλις βρίσκεις κοπέλα, τσουπ, σε βομβαρδίζουν όλες από στεριά και θάλασσα, με τηλέφωνα και μηνύματα, από το facebook και από το twitter, επιστρατεύοντας τα πιο ύπουλα θέλγητρά τους για να σε κατακτήσουν. Θα έπρεπε κάποια στιγμή να γίνουν μετρήσεις στο facebook για να βρεθεί το ακριβές χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που αλλάζεις το “single” σε “in a relationship” έως τη στιγμή που λαμβάνεις ένα χαριτωμένο inbox από κάποια εκπρόσωπο του άλλου φύλου, στην οποία –σημειωτέον- είχες κάνει στο παρελθόν διακριτική κίνηση προς το μέρος της, μόνο και μόνο για να την δεις μεγαλοπρεπώς να κάνει την κινέζα/ πάπια/ κουφή/ τυφλή.
Να ξεκαθαρίσουμε, βέβαια, αφενός πως δεν λειτουργούν όλες οι γυναίκες έτσι και αφετέρου πως για κάθε γυναίκα που λιγουρεύεται έναν δεσμευμένο υπάρχει αντίστοιχα ένας δεσμευμένος έτοιμος να ξεκινήσει εκείνος εξωσχεσικές περιπέτειες, αλλά και κάποιος ελεύθερος που γουστάρει να την πέφτει στο κορίτσι του διπλανού του. Όλα παίζουν εκεί έξω. Αυτή τη φορά, όμως, ας μιλήσουμε για τις γυναίκες-αρπακτικά που απειλούν να διαλύσουν την νεοσύστατη ερωτική φωλιά σου.

Το σκάρτο εμπόρευμα μένει στο ράφι

Αυτή η ηλίθια φιλοσοφία δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα. Κάθε φορά που τύχαινε να είμαι ελεύθερη, οι άντρες ξεκινούσαν το φλερτ με την ίδια χαζή ατάκα: “πως γίνεται ένα όμορφο κορίτσι να είναι μόνο του;”. Εκείνοι που την έλεγαν ουσιαστικά έβρισκαν έναν αδέξιο τρόπο να εκστομίσουν την φράση “όμορφο κορίτσι”, όμως η πρόταση αυτή από μόνη της ήταν πολύ προσβλητική. Δυστυχώς η γελοία υπεραπλουστευμένη λογική “ελεύθερος-η = κάποιο λάκκο έχει η φάβα” επικρατεί και ανάμεσα στις γυναίκες. Ακόμη κι αν η συνάδελφος με τα τρομερά οπίσθια νιώθει μια κάποια έλξη για σένα, αν είσαι πολύ καιρό ελεύθερος, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί “μήπως φοβάται την δέσμευση; μήπως είναι άστατος; μήπως δεν κάνει καλό σεξ; μήπως είναι νευρικός; μήπως είναι υπερβολικά ζηλιάρης; Τι διάολο πάει στραβά με αυτόν τον τύπο και η προηγούμενη δεν θέλησε να τον κρατήσει;” Όλα αυτά τα ερωτηματικά σβήνουν αυτομάτως άπαξ και σε δει να φεύγεις από την εταιρία αγκαλιά με το νέο σου κορίτσι.

Ready, set, go

 
Όσο και αν θες να πιστεύεις πως τα κορίτσια σφάζονται στην ποδιά σου γιατί έχεις ωραία ποδιά, πόδια, πλάτη και στήθος, η αλήθεια είναι πως μερικές φορές δεν έχει να κάνει καθόλου με εσένα. Κάποιες γυναίκες είναι από τη φύση τους φοβερά ανταγωνιστικά όντα και συχνά θέλει η μια αυτό που έχει η άλλη. Μια βόλτα μέσα σε ένα μεγάλο κατάστημα γυναικείων ρούχων αρκεί για να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Δες πως συμπεριφέρονται οι γυναίκες, παρατήρησε πως πάνε και πέφτουν δυο-τρεις ταυτόχρονα πάνω από τις ίδιες κρεμάστρες ενώ υπάρχουν τόσες άλλες παραδίπλα. Μπορεί όλο το μαγαζί να είναι άδειο και οι μοναδικές του πελάτισσες να συνωστίζονται πάνω από τα ίδια ρούχα. Κοίτα επίσης πως ρίχνουν κλεφτές ματιές η μια στα χέρια της άλλης. “Τι κρατάει αυτή; Που το βρήκε; Έχει άραγε στο νούμερό μου ή είναι τελευταίο;” είναι μερικές από τις σκέψεις που κάνουν κατά τ’ άλλα αξιοπρεπέστατα κορίτσια για το καλάθι –αλλά και για το αγόρι – της διπλανής τους.

Χαρούμενο κορίτσι, ανεβασμένες μετοχές

Ειδικά δε, αν γνωρίσουμε το κορίτσι σου και εκείνη μοιάζει ευτυχισμένη ή δεν μπορεί να σταματήσει να μιλά θετικά για σένα, όχι μόνο σβήνονται από το μυαλό μας όλες οι παραπάνω αμφιβολίες, αλλά πλέον είμαστε σίγουρες πως κάτι κάνεις πολύ, πολύ καλά. Η πρώτη μας σκέψη είναι πάντα το σεξ: ένα χαρούμενο κορίτσι είναι συνήθως ένα σεξουαλικά ικανοποιημένο κορίτσι. Η φαντασία μας όμως δεν σταματά εκεί και αρχίζουμε να βάζουμε με το νου μας τόσα άλλα που μπορεί να κάνεις καλά για να την κρατάς τόσο χαρούμενη. Της σερβίρεις καφέ και κρουασάν το πρωί που ξυπνάει. Της κάνεις εκπλήξεις. Της μαγειρεύεις. Της στέλνεις μηνύματα την ώρα που δουλεύει. Της παίζεις μουσική. Την λούζεις με δώρα. Την βομβαρδίζεις με κομπλιμέντα. Την κάνεις να γελάει. Της κάνεις μασάζ. Την αγκαλιάζεις μέσα στη νύχτα για να την ζεστάνεις. Στην πραγματικότητα μπορεί να μην κάνεις τίποτα από όλα αυτά, όμως μια χαμογελαστή γυναίκα στο πλευρό σου είναι η καλύτερή σου διαφήμιση.

Ταΐζοντας το εγώ της

 
Οι πιο επικίνδυνες γυναίκες είναι οι ανασφαλείς, εκείνες οι οποίες βλέπουν το φλερτ με έναν δεσμευμένο σαν εξάσκηση στο φλερτ και παράλληλα σαν μέθοδο επιβεβαίωσης. Και μόνο το γεγονός πως εσύ αντί να έχεις μάτια μόνο για το κορίτσι σου έχεις μάτια, χείλη, χέρια και άλλα μέλη και για εκείνη είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που θα μπορούσες να της κάνεις. Αν ήσουν ελεύθερος θα σε είχε γραμμένο στα παλιά της τα all star  - και αυτό ακριβώς θα κάνει αν διανοηθείς να χωρίσεις για εκείνη. Και το καλύτερο; Σε αντίθεση με το πώς θα αισθανόταν αν απέρριπτε έναν single, για εσένα, απαίσιε τύπε που παράτησες το κορίτσι σου, δεν θα νιώσει κανέναν οίκτο.

Πίστα με βαθμό δυσκολίας

 
Για κάποια που σημειώνει συνεχώς επιτυχίες στο άλλο φύλο, ένας δεσμευμένος είναι η επόμενη πίστα. Ξέρει πως μπορεί να έχει σχεδόν όποιον θέλει από τους ελεύθερους, οπότε θέτει πιο δύσκολους στόχους για να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση και να μην βαριέται. Μπες πάλι νοερά μέσα στο κατάστημα γυναικείων ρούχων, αλλά αυτή τη φορά φαντάσου πως είναι μέρα λανσαρίσματος μιας σειράς ρούχων που θα διατεθεί σε εξαιρετικά λίγα κομμάτια. Βλέπεις τις ουρές που φτάνουν μέχρι το επόμενο οικοδομικό τετράγωνο; Ακούς την ταχυπαλμία των γυναικών που πέρασαν τις πόρτες του μαγαζιού, την αγωνία τους να προλάβουν να αποκτήσουν κάτι; Ξέρεις πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να πέφτουν κλωτσιές, μπουνιές, τρικλοποδιές ανάμεσα και στις πιο comme il faut κοπελίτσες; Αν σε γνώριζε ελεύθερο, μπορεί να σε αγνοούσε πανηγυρικά. Τώρα όμως είσαι το προσωπικό της στοίχημα. Διότι είσαι limited edition.

Παίζοντας εκ του ασφαλούς

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο μια γυναίκα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει έναν δεσμευμένο είναι ο λιγότερο προφανής – τόσο, που συχνά δεν τον αντιλαμβάνεται ούτε η ίδια. Βάζοντας τον εαυτό της στο ρόλο του θύτη, μια γυναίκα παίρνει το ρίσκο της απόρριψης. Πρόσεξε τώρα: από την μια, όταν είσαι δεσμευμένος το ρίσκο αυτό είναι μεγαλύτερο, αλλά από την άλλη, η απόρριψη είναι απείρως πιο εύκολη στην κατάποση αν είσαι δεσμευμένος. Με άλλα λόγια, αν δεν καταφέρει να σε κλέψει από το κορίτσι σου, μπορεί πάντα να επικαλείται τη σχέση σου ως εμπόδιο ανάμεσά σας, ούτως ώστε να μην δεχθεί πλήγμα ο εγωισμός και η αυτοπεποίθησή της. Την έφτυσε ο σχεσάκιας; Δεν θα κάτσει να σκάσει. Θα βάλει στο repeat το παραπάνω άσμα και θα χαμογελάσει αυτάρεσκα. Αυτό το παραμύθι θα πουλήσει στον εαυτό της, αυτό το παραμύθι θα της πουλήσουν και οι φίλες της. Ξέρεις ποιες. Αυτές που αν την έφτυνες όσο ήσουν ελεύθερος, θα φρόντιζαν να την πείσουν πως είσαι gay.