Υλικά
1/2 πλάκα τριμμένο σαπούνι Μασσαλίας (άσπρο σαπούνι)
1 κ.σ. καστορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κ.σ. δαφνέλαιο
1 κ.σ. θυμάρι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι (προαιρετικό)
Παρασκευή
Βάλτε σε μπεν μαρί ένα μεγάλο μπολ με το τριμμένο σαπούνι, σκεπάστε το και αφήστε το να λιώσει.
Αφού λιώσει βάλτε το σαπούνι από το μπεν μαρί αφήνοντας το να γίνει χλιαρό, θα δείτε ότι αρχίζει να κάνει κρούστα. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξτε τα λάδια και αιθέρια έλαια, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.
Αλείψτε τα καλούπια για τα μπισκότα ή οποιοδήποτε ανοιχτό σκεύος θέλετε με ελαιόλαδο και βάλτε το σαπούνι, κατόπιν τοποθετήστε τα στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.
Στην συνέχεια ξεκαλουπώστε το σαπούνι, αν σας δυσκολεύει στο ξεκαλούπωμα ένα μαχαίρι θα σας βοηθήσει και τοποθετήστε το σε βαμβακερή πετσέτα για να στεγνώσει, χωρίς να το βλέπει ήλιος γιατί σκάει. Το στέγνωμά του παίρνει περίπου 15-20 ημέρες.