Translate

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ποιά δίατα να ακολουθήσετε ;


Πώς τα γονίδια μας λένε ποια δίαιτα να ακολουθήσουμε

ADD305F1B5A65F8F426BF04C76206600.jpg
  Η διατροφή αποτελεί σύμφωνα με όλους τους επίσημους φορείς υγείας και διατροφής ανά τον κόσμο ένα βασικό παράγοντα για να ζούμε περισσότερο.
Έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί πολλές απόψεις για το ποια είναι η καλύτερη διατροφή για να έχουμε ευεξία. Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Cell Metabolism, αναδεικνύει μια άλλη πτυχή του θέματος.
Σύμφωνα με αυτή, η διατροφή που ταιριάζει σε κάθε οργανισμό για την επίτευξη καλύτερης υγείας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα γονίδιά του. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μικρές μεταλλάξεις γονιδίων μπορεί να διαφοροποιήσουν την ικανότητα ενός οργανισμού να προσαρμόζεται στα διάφορα είδη δίαιτας. Εντόπισαν μάλιστα ένα γονίδιο που ονομάζεται alh-6, το οποίο φαίνεται ότι καθυστερεί τις επιπτώσεις της γήρανσης, ανάλογα με το είδος της τροφής που έδωσαν σε ένα είδος σκουληκιού, το οπίο χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο.
Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, έστω και μικρές αποκλίσεις από τη διατροφή που μας «επιβάλουν» τα γονίδιά μας, μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και νοσήματα φθοράς. Στην ουσία λοιπόν, αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και στον άνθρωπο, ανοίγει ο δρόμος ώστε μέσα από το DNA μας να μπορούν να προσδιοριστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες κάθε οργανισμού, και να εξατομικεύεται ακόμη περισσότερο η διατροφή μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr