Translate

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Τα 12 καλύτερα στέκια στο Σύνταγμα για καφέ & ποτό




Cocktail bars που ήρθαν για να μείνουν, αυθεντικά ποτάδικα και cozy στέκια για καφέ και ραντεβού στο πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης. Κάναμε μία λίστα με τα 12 αγαπημένα μας μέρη για έξοδο σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Συντάγματος.


The Trap
Άνοιξε την πρώτη μέρα του 2016 στο πιο αναπάντεχο σημείο της πλατείας Συντάγματος. Το νέο talk of the town μπαρ του κέντρου έστησε την «παγίδα» του σε μια υπέροχη μικρή στοά επί της Όθωνος, που είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες στη δεκαετία του '60. Εκεί μας υποδέχεται  σε έναν ιδιαίτερο χώρο που συνδυάζει στοιχεία γαλλικού μπιστρό και κλασικού american bar. Περίτεχνες γύψινες διακοσμήσεις και ζωγραφική στα ταβάνια, μπρούντζος, γυαλί και λευκό μάρμαρο, βιενέζικα σκαμπό και δερμάτινοι καναπέδες κυριαρχούν στον χώρο. Από τη λίστα των cocktails μας κέρδισε το America America (χυμός μανταρινιού, Campari, κόκκινο πιπέρι και αφρώδης οίνος) και το Yellow Submarine (με Beefeater, κουρκουμά, λεμόνι και λυκίσκο). Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ. 210 3215561.




Giraffe
Η συγκεκριμένη «καμηλοπάρδαλη» κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας μόνο βράδυ, μετά τις 7μμ και έως αργά. Το νέο cocktail bar της αγαπημένης Πραξιτέλους ήρθε για να μας θυμίσει πώς είναι να πηγαίνεις μετά τη δουλειά για ένα ποτό και να μένεις έξω έως τις 2 το πρωί. Ή να πηγαίνεις σε ένα μέρος όπου ο μπάρμαν σε ξέρει με το όνομά σου και σου σερβίρει το ποτό σου. Στη μπάρα του Giraffe βρίσκουμε μια ομάδα βραβευμένων bartender, που έχουν ετοιμάσει μια δημιουργική λίστα κοκτέιλ με βάση κλασικά και παλαιωμένα ποτά, μπαχαρικά και μυρωδικά αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις που θα ανανεώνονται στη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι μπορεί το cocktail σας να περιλαμβάνει ένα στικ καπνιστής βρώσιμης λεβάντας, γλυκό ανανά ψημένο με τζίντζερ ή σιρόπι από Χριστουγεννιάτικο μπισκότο. Η μουσική κινείται σε happy jazz, soul και funk ρυθμούς, όπως μαρτυράει και η διακόσμηση του ζεστού εσωτερικού χώρου με μουσικά όργανα. Πραξιτέλους 5, τηλ. 212 1049526.





Φουάρ
Κρύβεται σε ένα αίθριο στον πρώτο όροφο ενός ροζ νεοκλασικού, στο νούμερο 72 της Μητροπόλεως και στεγάζει εστιατόριο, μπαρ, γκαλερί και club. Στον συγκεκριμένο πολυχώρο μπορεί κανείς να βρεθεί τη μία στιγμή να απολαμβάνει τον καφέ του, την άλλη να κάνει lunch break δοκιμάζοντας γεύσεις ασιατικής κουζίνας σε 60's ατμόσφαιρα, και την άλλη να πίνει το ποτό του και να χορεύει μέχρι αργά σε κάποιο από τα parties του μικρού club stage. Μητροπόλεως 72, τηλ. 210 3211381.



 Montalbano
Μικροσκοπικό και χαριτωμένο, το Montalbano με την υπέροχη ριγέ τεντούλα και τις πρασινάδες στην είσοδο, φέρνει άρωμα Σικελίας στον πολυσύχναστη Κολοκοτρώνη. Εδώ απολαμβάνεις τον cappuccino σου ή το σιτσιλιάνικο κρασάκι σου, τσιμπώντας ταυτόχρονα ιταλικές λιχουδιές (από focaccia και arancini), διάφορες τάρτες και νόστιμα γλυκά σε ένα ωραίο και cozy χώρο ντυμένο με πλακάκια και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη Βιρμανία και το Μαρακές. Στα συν οι προσιτές τιμές. Κολοκοτρώνη 12, τηλ: 2130292931.


Rehab
Στην πασίγνωστη στοά του πεζόδρομου της Θησέως «κρύβεται» ένα νέο cocktail bar με το όνομα Rehab. Σε ένα περιβάλλον '70s πολυτέλειας, όπου κυριαρχεί το χρυσό χρώμα, οι καθρέφτες, το λευκό μάρμαρο, τα εξωτικά vintage αντικείμενα και το ενυδρείο στον τοίχο, θα πιείτε εξαιρετικά κοκτέιλ που φτιάχνει ο Αλέξανδρος Γκιγκόπουλος με βάση κυρίως το ρούμι. Το Metamorphosis (ένα blend από τέσσερα ρούμια μαζί με πράσινο Charteuse, σιρόπι από ginger, ελαιοσάκχαρα από λεμόνι, σιρόπι πικραμύγδαλου και bitters από σοκολάτα) και το The Bloody Rumi (μια ήπια εκδοχή του Bloody Mary με βιολογικό χυμό ντομάτας, κόλιανδρο και κολοκύθι αντί για σέλερι) είναι δύο από τα αγαπημένα μας. Θησέως 16, τηλ. 210 3211434.



7 Jokers
Μικρό, πολύχρωμο και παρεΐστικο, το after της οδού Βουλής έχει τακτικούς θαμώνες που δίνουν ραντεβού αργά μετά από κουραστική μέρα στο κέντρο. Παίζει ωραίες μουσικές και σερβίρει κοκτέιλ, ποτά και μπύρες κάτω από memorabilia, έναν σουρεαλιστικό joker και πορτραίτα των Rolling Stones σε έναν ιδιαίτερο χώρο με παριζιάνικη αύρα. Είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ, homemade τάρτες και γλυκά. Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3219225.


The Clumsies
Εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2014 και εννέα μόλις μήνες μετά κατάφερε να κατακτήσει την 22η θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του πλανήτη για το 2015. Στο νούμερο 30 της οδού Πραξιτέλους, το The Clumsies είναι ένα all day bar που ήρθε για να κάνει τις μέρες και τις νύχτες μας στην πόλη πιο ενδιαφέρουσες. Ο πολυεπίδεδος χώρος που θυμίζει σπίτι, με τα πρωτότυπα φωτιστικά, τους αναπαυτικούς καναπέδες, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και τα δωμάτια με τζάκι, βιβλιοθήκη και μπιλιάρδο, σου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Στον κατάλογο θα βρείτε 14 signature cocktails, ενώ οι λάτρεις του gin θα απολαύσουν εδώ σε αποκλειστικότητα το "The Clumsies Old Tom Gin", που δημιούργησαν οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπάκουλης σε συνεργασία με τη Roots Premium Spirits. Πραξιτέλους 30, τηλ.: 210 3232682, www.theclumsies.gr (κεντρική φωτό)



Kolokotroni 9
Δανείζεται το όνομά του από την οδό και τον αριθμό όπου βρίσκεται, παίζει ωραίες μουσικές και έχει φανατικό κοινό που έρχεται από νωρίς το πρωί για καφέ, το απόγευμα μετά το γραφείο για happy hour έως και αργά το βράδυ για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Ο χώρος είναι μικρός και cozy, με γεμάτες βιβλιοθήκες και πατάρι με μεγάλο ξύλινο τραπέζι που είναι ό,τι πρέπει για παρέες. Πίσω από την μπάρα, ο Σπύρος Αντωνόπουλος φτιάχνει εκτός των άλλων και απίθανα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με βότανα, φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά. Κολοκοτρώνη 9, τηλ.: 210 3232795.



Speakeasy
Η εποχή της ποτοαπαγόρευσης ξαναζωντανεύει στο πρώτο secret bar της Αθήνας που κρύβεται λίγο κάτω από το Σύνταγμα. Αφού χτυπήσετε το κουδούνι (σε μία πόρτα που νομίζεις ότι οδηγεί σε κάποιο σπίτι) για να σας ανοίξουν, θα κατεβείτε τα σκαλιά για να βρεθείτε στο ατμοσφαιρικό υπόγειό του, όπου θα ακούσετε ωραίες funk και jazz μουσικές και θα δοκιμάσετε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Λόγω concept, η διεύθυνση δεν αποκαλύπτεται. Αναζητήστε το ρωτώντας στην ευρύτερη περιοχή της Καρύτση. Πλησίον Συντάγματος.



Κιμωλία Art Cafe
Ρετρό και cozy περιβάλλον με προσεγμένη διακόσμηση, ωραίες ταξιδιάρικες μουσικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό στην Πλάκα. Το δωματιάκι με τον vintage καναπέ στο βάθος σε προκαλεί να αράξεις με τις ώρες απολαμβάνοντας αχνιστούς καφέδες και σπιτικά γλυκά. Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848 446, www.kimolia-art-cafe.gr



Blue Bird
Στον πεζόδρομο της Ηπίτου -το γνωστό πια κάθετο στενό στη Βουλής- το μικροσκοπικό Blue Bird με την κόκκινη ξύλινη πρόσοψη και τα μόλις τέσσερα περιζήτητα εξωτερικά τραπεζάκια του, είναι ένα αυθεντικό ποτάδικο με ιδιαίτερο ύφος. Εδώ θα απολαύσεις κάποιο από τα ουίσκι ή τα μπέρμπον που κυριαρχούν στην κάβα του, ενώ αν επιθυμείς κάτι πιο εξεζητημένο μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα καλοφτιαγμένα cocktails του. Τις βραδιές που οι djs καταλαμβάνουν τα sets, ο εσωτερικός χώρος έχει την τιμητική του και γεμίζει ασφυκτικά. Ηπίτου 4, τηλ.: 2103249616.