Translate

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τέλεια επιδερμίδα με τα σωστά προϊόντα!

 

Πολλές φορές ακούω διάφορους ειδικούς να προτείνουν το ένα ή το άλλο προϊόν αλλά στο τέλος δεν ξέρω ποιο πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες μου και αν όντως είναι απαραίτητο.

Όταν οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι απλές χρειαζόμαστε μόνο τα βασικά (μία κρέμα ενυδάτωσης, μία νύχτας, μία λοσιόν καθαρισμού). Όταν όμως γίνονται πιο απαιτητικές χρειαζόμαστε εξειδικευμένες φροντίδες. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μην ξοδεύετε χρήματα σε προϊόντα που δεν τα χρειάζεστε και να βρείτε το δικό σας προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας της επιδερμίδας σας.

Βάση μακιγιάζ

Λειαίνει την επιφάνεια της επιδερμίδας και δημιουργεί έναν ομοιόμορφο καμβά ώστε το φον ντε τεν που θα ακολουθήσει να απλωθεί σωστά και να παραμείνει αναλλοίωτο για αρκετή ώρα.
Τη χρειάζεστε: Αν έχετε λεπτές γραμμές ή ουλές. Επίσης, αν η σκιά ή το κραγιόν ξεθωριάζει και έχει την τάση να μαζεύεται στην άκρη των χειλιών. Λειτουργεί σαν ασπίδα κάνοντας το χρώμα πιο σταθερό.
Δεν τη χρειάζεστε: Αν έχετε ομοιόμορφο, απαλό δέρμα ή αν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες.

Κρέμα νύχτας

Οι κρέμες νύχτας συχνά περιέχουν λιπίδια, ενυδατικούς παράγοντες, ρετινόλη και πεπτίδια που αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και μειώνουν τη βλάβη που προκαλεί η ηλιακή ακτιβονολία.
Τη χρειάζεστε: Αν έχετε ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα, ειδικά τώρα το χειμώνα. Επίσης, αν το δέρμα σας είναι επιβαρημένο από τον ήλιο.
Δεν τη χρειάζεστε: Αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα.

Τονωτική λοσιόν

Απομακρύνει τη λιπαρότητα από το δέρμα, συσφίγγει τους πόρους και προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχτεί τα συστατικά της κρέμας που θα απλώσετε.
Τη χρειάζεστε: Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής.
Δεν τη χρειάζεστε: Αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα ή ευαίσθητο.

Κρέμα ματιών

Κάποιες μειώνουν τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια ενώ άλλες μειώνουν το οίδημα στην περιοχή των ματιών.
Τη χρειάζεστε: Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, αν παρουσιάζετε οίδημα ή αν έχετε λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια. Για το πρήξιμο επιλέξτε μία κρέμα σε μορφή τζελ που στα συστατικά της θα περιέχει καφείνη ή χαμομήλι. Αν έχετε λεπτές γραμμές μία κρέμα με ρετινόλη ή βιταμίνη C είναι ιδανική.
Δεν τη χρειάζεστε: Αν δεν παρουσιάζετε μαύρους κύκλους ή πρήξιμο.

Αντιγηραντικός ορός (Serum)

Τα ενεργά συστατικά των ορών είναι συμπυκνωμένα και δρουν κατευθείαν στο πρόβλημα.
Τον χρειάζεστε: Αν θέλετε να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες. Είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες επειδή η σύνθεσή του βασίζεται στο νερό και όχι σε έλαια και λιπίδια.
Δεν τον χρειάζεστε: Αν ήδη χρησιμοποιείτε μία αντιγηραντική κρέμα.