Translate

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ωραιότερες λίμνες της Ιταλίας.





Πέντε καθρέφτες από νερό φωλιασμένες 
στη σκιά των ελβετικών Άλπεων


Ιταλία: Φθινόπωρο στις λίμνες



Πέντε λίμνες φωλιασμένες στη σκιά των ελβετικών Άλπεων, λίγα χιλιόμετρα από το Μιλάνο αποτελούν το δικό μας ρομαντικό, ανοιξιάτικο σκηνικό. Άλλες πολυφωτογραφημένες κι άλλες άγνωστες στους πολλούς, όλες όμως βγαλμένες από καρτ-ποστάλ.
Λίμνη Κόμο
Για πολλούς είναι η ελπίδα να δουν τον Τζορτζ Κλούνεϊ πίσω από τα παράθυρα της πολυδιαφημισμένης Villa Oleandra ή στο τιμόνι του σκάφους του. Πάντα καταδεκτικός και ευγενικός, εδώ και μια δεκαετία περίπου ζει στο Laglio από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβρη. Ο Κλούνεϊ θέλησε να πουλήσει τη βίλα του αλλά και φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε σε αυτή. Για άλλους είναι οι αιωνόβιες βίλες με τους ολάνθιστους κήπους και τα απογευματινά λιμοντσέλι πλάι στα χρυσαφένια νερά της πιο φωτογενούς λίμνης στον κόσμο.
    
Βρισκόμαστε σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και η θέα είναι μοναδική: από την πεδιάδα του Μιλάνου μέχρι το Monte Rosa και από τις χιονισμένες Άλπεις μέχρι τη λίμνη του Κόμο, σε σχήμα ανάποδου Υ. Χωρίς αμφιβολία, η Κόμο είναι η ομορφότερη από τις ιταλικές λίμνες και το Bellagio, το πιο γοητευτικό και συνάμα πιο τουριστικό χωριό της. Παρέα με το Menaggio στα δυτικά του και το Varenna στα ανατολικά, δημιουργούν ένα “τρίγωνο” γεμάτο βίλες, εντυπωσιακούς κήπους, celebrities, αστέρες του Χόλιγουντ, ποδοσφαιριστές αλλά και τους πανταχού παρόντες Ρώσους μεγιστάνες. Γύρω από την Κόμο, διασκορπισμένα δεκάδες άλλα χωριουδάκια περιμένουν να τα ανακαλύψουν οι ψαγμένοι μηχανόβιοι αλλά και οι λάτρεις του νερού με ένα από τα καραβάκια που πραγματοποιούν τις καθιερωμένες κρουαζιέρες. Μην παραλείψετε να ανεβείτε με το τελεφερίκ στο Brunate, για ν' απολαύσετε την καλύτερη θέα στη λίμνη, με φόντο τις χιονισμένες Άλπεις.

  
HIGHLIGHT
Επισκεφτείτε τη Villa del Balbianello, όπου γυρίστηκαν σκηνές των Star Wars 2: Η Επίθεση των Κλώνων, Ocean's Twelve και Casino Royale. Είναι η πιο όμορφη βίλα της περιοχής, με φροντισμένους κήπους που κατηφορίζουν μέχρι τα νερά της λίμνης (Dossi di Lavedo, τηλ.: 0039 0344 56110, είσοδος από €5).
  
ΔΙΑΜΟΝΗ
Villa d’Este Η απόλυτη επιλογή διαμονής των VIPs που καταφτάνουν με ιδιωτικό ελικόπτερο και κοιμούνται σε πολυτελείς σουίτες με φίνα μάρμαρα και οροφογραφίες που χρονολογούνται από την εποχή που έμενε εδώ ο Ναπολέοντας. Συγκλονιστικής ομορφιάς οι κήποι με την εξωτερική πισίνα που νομίζεις ότι αιωρείται πάνω από τη λίμνη (Via Regina 40, Cernobbio, τηλ.: 0039 0313 481, www.villadeste.it).
  
Casa sull’Albero Ολοκαίνουριο και μέλος των Design Hotels, βρίσκεται στις νοτιοανατολικές όχθες της Κόμο. Διαθέτει 12 σουίτες και δωμάτια, όλα περιτοιχισμένα από διάφανο γυαλί που επιτρέπει απρόσκοπτη θέα στη διάσημη λίμνη και τα γύρω βουνά. Στα συν η εξωτερική πισίνα και το γυμναστήριο (Viale Penati 5-7, Malgrate, τηλ.: 0039 0341 1880440, www.casa-sullalbero.it).
  
Grand Hotel Menaggio Πλήρως ανακαινισμένο και πολυτελές, το εντυπωσιακό κτίριο βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη λίμνη και διαθέτει 94 δωμάτια και σουίτες, κομψό εστιατόριο με τοπικά πιάτα, μπαρ και πισίνα (Via IV Novembre 77, Menaggio, τηλ.: 0039 0344 30 640, www.grandhotelmenaggio.com).
ΦΑΓΗΤΟ
Mistral Τα έχει όλα: και αστέρι Michelin για την μοριακή κουζίνα του σεφ Ettore Bocchia και εξαιρετική τοποθεσία σε βεράντα θέα στη λίμνη. Σπεσιαλιτέ τα ψάρια που καταφτάνουν από τη λίμνη και σοτάρονται με βούτυρο και φασκόμηλο και φινάλε με μιλφέιγ με αχλάδια, μους τυριού και παγωτό μέλι (Via Roma, 1 Bellagio, τηλ.: 0039 031 956435, www.ristorante-mistral.com, από €60 το άτομο).
Ristorante Barchetta Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Bellagio, το εστιατόριο δεν σερβίρει ψάρια όπως συνηθίζεται αλλά τοπικές σπεσιαλιτέ όπως ριζότο με φιστίκια και φουντούκια, ραβιόλια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί σε σος αχλαδιού αλλά και πεντατρύφερο αρνάκι με δεντρολίβανο (13 Salita Mella, Bellagio, τηλ.: 0039 031 951389, www.ristorantebarchetta.com, από €30 το άτομο). 
Ristorante Sociale Ρομαντικό ντεκόρ και σπιτική κουζίνα και ατμόσφαιρα. Βρίσκεται δίπλα στο Teatro Sociale γι'αυτό και αποτελεί στέκι ηθοποιών που έρχονται για τα μοσχαρίσια εσκαλόπ με κρασί Μαρσάλα αλλά και το χειροποίητο τιραμισού στο τέλος (Via Rodari 6, Κόμο, τηλ.: 0039 031 264042, www.ristorantesociale.it, από €17 το άτομο).