Translate

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

10 ταξίδια στην Ευρώπη σε μέρη που δεν έχετε ξανακούσει




10 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη.


Μικροσκοπικά χωριά, μεγάλες πόλεις και ειδυλλιακά νησιά άγνωστα στους πολλούς τραβούν την προσοχή μόνο των μυημένων. Σε αυτά, για λίγο ακόμα, δεν θα δείτε τουριστικά γκρουπ. Απολαύστε τα!
Appenzell, Ελβετία
Βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Alpstein και αποτελεί μια από τις πιο άγνωστες περιοχές της χώρας. Η επίσκεψη εδώ μοιάζει με ταξίδι πίσω στο χρόνο σε δρομάκια με πολύχρωμα σπίτια, φούρνους με παραδοσιακά ψωμάκια και κέικ με αμύγδαλα και μέλι και μαγαζάκια που πουλούν ντόπια μπύρα και τυριά.
Κόσιτσε, Σλοβακία
Μπορεί η πρωτεύουσα Μπρατισλάβα να κλέβει την προσοχή των επισκεπτών αλλά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στα ανατολικά, έχει να επιδείξει πανέμορφα γοτθικά κτίσματα και πλούσια ιστορία. Περπατήστε στο κέντρο της πόλης με τα μεσαιωνικά σπίτια και τα παλάτια και σταματήστε στη Villa Cassa για να δείτε το παλαιότερο οικόσημο της Ευρώπης. Μαζί με τη Μασσαλία, η πόλη χρίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013.

Σεντ Ανιές, Γαλλία
Στενά πέτρινα καλντερίμια, δρομάκια με αψίδες και ασυναγώνιστη θέα, κάνουν το Sainte-Agnès ένα από τα πιο όμορφα χωριά του γαλλικού νότου. Το χωριουδάκι βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού και χαρίζει υπέροχη θέα στη Μεσόγειο, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από το φρούριο Maginot Line. 
Κοΐμπρα, Πορτογαλία
Η πρώην πρωτεύουσα Coimbra  (από το 1139 ως το 1260) είναι πλέον μια ζωντανή φοιτητούπολη γεμάτη ιστορικά αξιοθέατα ανάμεσα στη Λισαβόνα και το Πόρτο. Η πόλη υπερηφανεύεται για ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, μπόλικα φεστιβάλ, παμπάλαιους καθεδρικούς αλλά και γραφικά cafes και μπαρ στα οποία παίζει αυθεντική μουσική fado.
Κότορ, Μαυροβούνιο
Κρυμμένο σε ένα κανάλι κοντά στην ακτή, η πόλη συνδυάζει γραφικά τοπία και φυσική ομορφιά. Περπατήστε στα φιδογυριστά, πέτρινα δρομάκια, ανακαλύψτε κτίσματα που στέκονται από το Μεσαίωνα ή ανεβείτε τα 1.350 σκαλοπάτια ως την κορυφή της αρχαίας οχύρωσης της πόλης για να απολαύσετε υπέροχη θέα στη θάλασσα και τα γύρω βουνά.