Translate

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Υπέρυθρη Θέρμανση Diamandino είναι ...........

Υπέρυθρη Θέρμανση Diamandino είναι αμφιλεγόμενης ποιότητας κινέζικα προιόντα " από το βαθύ Πεκίνο " που λέει και κάποιος φίλος

Καμιά σχέση με την ποιότητας απόδοσης των Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων 
αντίστοιχων προϊόντων, στο τέλος μας γίνεται κατανοητό ότι έχουμε χάσει τα λεφτά μας "έστω και αυτά τα λίγα"
Προσοχή λοιπόν από την αρχή !!!!... η τιμή είναι η παγίδα.............

Τί είναι όμως η υπέρυθρη Θέρμανση :


 Η υπέρυθρη ενέργεια είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία δεν χρησιμοποιεί τον αέρα ως μέσω διάδοσης της σε αντίθεση με άλλες μορφές. Τα συστήματα υπέρυθρης θερμότητας θερμαίνουν μόνο το 20% του αέρα και περισσότερο από 80% του σώματος. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι σε ένα περιβάλλον με ευχάριστη θερμοκρασία η θερμότητα εισχωρεί βαθιά στο σώμα.
Για αυτό το λόγο τα πλεονεκτήματα για την υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Τι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες;

Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγειά και την ευεξία μας, σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες.

 Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος.

Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους.

 Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής. Στην καθημερινότητα ο ήλιος είναι αυτός που αποτελεί την πηγή ακτινοβολούμενης ενέργειας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ήλιος κρυφτεί πίσω από ένα σύννεφο; Παρόλο που η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει, αισθανόμαστε τον καιρό να κρυώνει. Τα σύννεφα μπλοκάρουν την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου και εκείνη την στιγμή μας γίνεται αισθητή η έλλειψη της θερμικής ακτινοβολίας.

Ασφάλεια : Η θερμική υπέρυθρη ακτινοβολία εκπέμπεται κι από τον ήλιο αλλά κι από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ενέργεια της υπέρυθρης ακτινοβολίας παράγεται από καθαρά οικολογικά προϊόντα και είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία θερμαίνει απευθείας τα αντικείμενα χωρίς να θερμαίνει τον περιβάλλοντα αέρα. Επίδραση Ένα μεγάλο μέρος της ηλιακής ενέργεια αποτελείται από υπέρυθρη ενέργεια.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της είναι :
  • Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης
  • Χαμηλότερο κόστος κτήσης από την συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, A/C)
  • Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου (οικονομία χώρου)
  • Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης)
  • Αφήνει ελεύθερους τους τοίχους (οικονομία χώρου)
  • Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους (προστατεύει το κτίριο από την διάβρωση και είναι ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων, καρδιακά, αρθρίτιδες κλπ.) (υγεία-οικονομία)
  • Χαμηλότερη κατανάλωση από τον συμβατικό τρόπο θέρμανσης το λιγότερο κατά 50% και από το Α/C  80%(οικονομία)
  • Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι ( που δημιουργεί αίσθηση κρύου, σκόνη και κυκλοφορία βακτηριδίων, ιών κλπ με τον αέρα, ιδιαίτερα σημαντικό για ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά, φιλάσθενα άτομα κλπ.) (υγεία)
  • Μηδενικό κόστος ετήσιας συντήρησης (οικονομία)
  • Αν χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θέρμανση επιτυγχάνεται μεγάλη οικονομία στην συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο ή φυσικό αέριο)
  • Με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων καλύπτεται το 100% του κόστους θέρμανσης (επένδυση-έσοδο)
Σας γνωρίζουμε ότι η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιείτε ήδη εδώ και μια δεκαετία σε χώρες με πολύ κρύο και υγρασία όπως Γερμανία, Αυστρία, Καναδά κλπ. ως κύρια θέρμανση και διαθέτει περίπου 1.500.000 θερμαντικά σώματα κάθε χρόνο στην παγκόσμια αγορά.

 Η αναγνώριση και ανάπτυξη της ακτινοβολούμενης θερμότητας στον τομέα της υγείας Ο πρώτος, που κατασκεύασε την καμπίνα υπέρυθρης θέρμανσης, ήταν ο Δρ. Tadishi Ishikawa το 1967 στην Ιαπωνία. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και δόθηκε στο κοινό το 1981 . Από τότε χρησιμοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τομέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης και κλινικές. Η υπέρυθρη θερμότητα αποτελεί βασικό υποστηρικτικό μέσο για τις μεθόδους θεραπείας. Ακόμα και στις θερμοκοιτίδες, για να ζεσταίνουν τα vεογέννητα , χρησιμοποιούν συστήματα υπέρυθρης θερμότητας .