Translate

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Μαγειρέψτε τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ συνταγή




Λαχταριστά και νόστιμα τορτελίνια στό σπίτι για την οικογένεια ή τους φίλους


Υλικά

Για 2-4 άτομα

½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
1 ξυλαράκι κανέλας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια γεμιστά με τυρί

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλει ο κιμάς όλα του υγρά και αποκτήσει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.

Προσθέστε στο μείγμα κιμά τη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε το αλάτι.
Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζεται τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε τα μυρωδικά και την κανέλα.
Ταυτόχρονα βράζουμε ξεχωριστά τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα μπολονέζ.





Μαγειρέψτε σαρδέλες στο φούρνο συνταγή




Μια ιδιαίτερη γεύση γεμάτη υγεία και ω3

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες

Για την κρούστα

    2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
    2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
    2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (σε όλα τα μπαχαράδικα)
    2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
    1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
    1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
    2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά - είναι τέλειο για την κρούστα!)
    90 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα. Ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση. Απλώνουμε τις σαρδέλες και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και χαρουποπαξίμαδα ή άλλα παξιμάδια ή ψωμί.



Μαγειρέψτε στραπατσάδα συνταγή



Το θυμάμαι σαν πιάτο πιάτο λαχταριστό για όλη την οικογένεια

Μαγειρεύεται σε 15 λεπτά - εύκολα

Υλικά που χρειάζονται

Για 2-4 άτομα

Δύο ντομάτες
Μία πράσινη πιπεριά
Ένα κρεμμύδι ξερό
150 γραμμάρια φέτα
Τέσσερα αυγά
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε φέτες. Τρίβουμε τις ντομάτες ή τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λάδι ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσουν μέχρι να πάρουν μία βράση.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Όσο περιμένουμε τις ντομάτες τρίβουμε το τυρί και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αυγά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξουν ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν τα αυγά είναι έτοιμα σερβίρουμε.