Translate

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Gima caffe


Η ιστορία της Gima Caffè, ξεκινά από το πάθος που σηματοδότησε τη δυναμική έναρξη της.
Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας της είναι, η ικανότητα και η προσοχή στη δημιουργία ενός σπάνιου και γευστικού Espresso.







Ιστορία του καφέ


Το καφεόδεντρο, που ανήκει στην οικογένεια Rubiaceae και στο γένος Coffea φυτρώνει στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία, και στα τροπικά και υποτροπικά δάση του κόσμου. Η επεξεργασία των κόκκων που γίνεται από τη Gima, αντανακλά τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ των παραδοσιακών μεθόδων και της τεχνολογικής καινοτομίας.
                                                                Το Καφεόδεντρο

Έχει κατά μέσο όρο πενήντα χρόνια ύπαρξης. Η μέγιστη παραγωγικότητα του εμφανίζεται μεταξύ του έβδομου και εικοστού πέμπτου χρόνου της ζωής του.




                                                                 Η συλλογή του καφέ

Οι φυτείες βρίσκονται εκτεθυμενες στο πλήρη ήλιο ή στη σκιά. Μετά τη συλλογή του καρπού, προχωρούμε στην εξαγωγή των κοκκων από τον καρπό.


                                                                             Spolatura

Καλείται επίσης « αποφλοίωση » ή « spolatura ». Αυτό μπορεί να γίνει και σε καρπούς με υγρή και ξηρή επεξεργασία. Το επόμενο βήμα είναι η περιποίηση.


                                                                              Roasting

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει το ψήσιμο και την ανάμειξη διαφορετικήςποιότητας Arabica και Robusta καφέ.



                                                                                 Άλεση
Αυτή η διαδικασία της άλεσης του καφέ γίνεται είτε στο εργοστάσιο, είτε απότον ίδιο τον barista, ακριβώς πριν από την στιγμή της γευσιγνωσίας του καφέ.


Ευρωπαικό κέντρο μονώσεων δες την καλύτερη λύση



Αυτή είναι  η οικονομικότερη λύση για την υγρασία και για σχετική θερμομόνωση;

Δείτε στην πράξη τι κάνουμε για μιά καλή μόνωση:

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ. Πλένουμε την ταράτσα με ένα πλυστικό μηχάνημα έτσι ώστε να καθαρίσει από βρύα, λειχήνες και άμμο από τη σαχάρα (έχει έρθει με τις βροχές).

Όπου είδατε βρύα, συνήθως υπάρχουν και ρωγμές.
Να επιμείνετε εκεί. Αν δεν υπάρχει ρωγμή απλά τα βρύα φύτρωσαν σε επικαθήμενη λάσπη.

Αν όμως είναι ρωγμή καλό είναι να την καθαρίσετε για να μπει μετά μέσα της η μόνωση.



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ. Την άλλη μέρα που έχει στεγνώσει (το κάνουμε καλοκαίρι αυτό - όχι με κρύο και συννεφιά) αγοράζεις 5 ΛΙΤΡΑ ΠΙΣΣΑ (από το χρωματοπωλείο) ΚΑΙ 2 ΛΙΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ (από το βενζινάδικο). Ρίχνεις το ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ βενζίνη στα 5 λίτρα πίσσας και με ένα πινέλο περνάς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΩΓΜΕΣ.
Μην το λυπάσαι. Βάλε μπόλικο. Να μπει μέσα στη ρωγμή, να ποτίσει. Αν η ταράτσα έχει πλακάκια μόνωσης τότε περνάς και τις ενώσεις τους, έχουν – δεν έχουν ρωγμές. Αυτό κάντο ακόμα και αν μετά σκοπεύεις να βάλεις ασφαλτόπανα.

OXI Η ΠΙΣΣΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Η πίσσα που λιώνει από τον ήλιο είναι εκείνη η παλιά που την ζεσταίνεις στον τενεκέ με φωτιά από κάτω και μετά την απλώνεις. Οπότε μην ανησυχείτε.

ΟΧΙ Η ΠΙΣΣΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ. Αντιθέτως τη σφραγίζει από την υγρασία.



ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ. Την άλλη μέρα που έχει στεγνώσει η πίσσα, ρίχνεις την υπόλοιπη βενζίνα στη πίσσα που έχει απομείνει και με ένα ρολό περνάς όλη την ταράτσα. Καλά, να ποτίσει. Είναι νερουλό, αλοίφεται εύκολα. Το χρώμα (μαύρο) διευκολύνει το να βλέπεις τι κάνεις.



ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ. 4 με 6 ώρες μετά (το αραιωμένο στεγνώνει ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ) με ένα ρολό βάφεις όλη την ταράτσα με ΛΕΥΚΟ 100% ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ. Όχι μονωτικό ταράτσας που στοιχίζει 200 ευρώ για 100 τ.μ. Θα τη ζητήσετε ως εξής: 100% ακρυλική μπογιά.



ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ 4 με 6 ώρες μετά με το ίδιο ρολό περνάς σταυρωτά ένα δεύτερο χέρι με ΛΕΥΚΟ 100% ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ στο οποίο έχεις ρίξει και λίγη άμμο μέσα στην σκάφη. Η άμμος είναι πάμφθηνη (1 ευρώ το σακί), κολλάει με τη μπογιά και την προστατεύει (τη μπογιά ντε) από τις ηλιακές ακτίνες.

ΚΟΣΤΟΣ: για πρώτη εφαρμογή σε ταράτσα 80 τετραγωνικών: 45 ευρώ στον πιο ακριβό χρωματοπώλη της Αθήνας. 25 με 30 ευρώ στην επαρχία. ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΓΙΑ. Στη δεύτερη εφαρμογη, που η ταράτσα θα είναι ήδη μονωμένη από παλιά, λιγότερα από τα μισά, αφού το πολύ να χρειαστεί ένα χέρι μπογιά μετά από 3 με 5 χρόνια. ΌΧΙ, δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο. Αν είσαι μερακλής και θέλεις να είναι κάτασπρη η ταράτσα σου, μπορείς να την περάσεις ένα χέρι ακρυλικό μια φορά στα 3 χρόνια.



Μαγικό πριόνι Diamantino στην καλύτερη τιμή


http://plaza24.gr/product-1063.html

Πολυχρηστικό Πριόνι
 
ΠΟΛΥΧΡΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ «ΜΑΓΙΚΟ» ΠΡΙΟΝΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΗΣΕΤΕ
ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΥΛΙΚΩΝ
ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΛΕΠΙΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΙΟΝΙΑ
στην αλλαγή της φοράς/κατεύθυνσης των λεπίδων.
Εύκολο στην αντικατάσταση των λεπίδων.
Μπορεί να κόψει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όλα τα υλικά, σε οποιοδήποτε σχήμα θελήσετε να κόψετε!
Ειδικά επεξεργασμένες λεπίδες, 2-3 φορές πιο ισχυρές από τις συνηθισμένες με εξαιρετικές ικανότητες κοπής που δεν φθείρονται εύκολα.
Οι λεπίδες του μπορούνε να κόψουν μέταλλο και ξύλο ακόμα και σε κυκλικό σχήμα.
Υλικά τα οποία μπορεί να κόψει είναι: ξύλο, σίδηρο, αλουμίνιο, bamboo, PVC, πλαστικό, ακρυλικά κλπ.
Στην συσκευασία εκτός από το πριόνι συμπεριλαμβάνονται 6 λεπίδες κοπής παντός τύπου υλικού

Το ποιό οικονομικό θα το βρείτε ΕΔΩ