Αγοράζοντας hamburger από τα γνωστά καταστήματα συνήθως είναι χάλια
Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για την ποιότητά του, τι είδος κρέατος χρησιμοποιήθηκε !!!
Για να μην αναφέρουμε το κακό ψήσιμο και την φρεσκάδα τους, συνήθως τρώμε σκληρά μολυβένια μπιφτέκια !!!
Μπείτε στον κόπο και φτιάξτε το δικό σας νόστιμο, ποιοτικό και όσο γίνεται υγιεινό hamburger
Παρακάτω θα σας δώσουμε την συνταγή και τον τρόπο παρασκευής
Και καλή σας επιτυχία !!!
Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τα μπιφτέκια
½ kg κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)
1/3 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τα burger
4 ψωμάκια για burger
2 τομάτες
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
τυρί Cheddar (ή όποιο άλλο προτιμάτε σε φέτες)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
φύλλα μαρουλιού
μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στίβουμε
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο
Πλένουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί και το αυγό.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μια πλούσια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι.
Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού και αν θέλουμε το περνάμε για ένα-δυο λεπτά από το σχαροτήγανο, ή την τοστιέρα που έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι