Translate

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Μαγειρέψτε Σουπιές με σπανάκι συνταγή




Οι  Σουπιές με σπανάκι είναι από τις καλύτερες και ευκολότερες συνταγές της ελληνικής κουζίνας.

Ένα νόστιμο πιάτο που προέρχεται από την αρχαία ελληνική κουζίνα αλλά είναι ιδανική και για τη νηστεία της Σαρακοστής.
Οι σουπιές με το σπανάκι μας προσφέρουν ένα πρωτότυπο γευστικό συνδυασμό.

Ένα αγαπημένο πιάτο που μπαίνει με μεγάλη επιτυχία σε κάθε Ελληνικό τραπέζι αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους

Υλικά:
1 κονσέρβα τοματάκια
1 ποτήρι κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό σπανάκι
1/4 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τις σουπιές, ανακατέψτε ελαφρά και σβήστε με κρασί.
Βάλτε τον πελτέ και την ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Συμπληρώστε με τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Αφήστε να σιγοβράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, περίπου μία ώρα μέχρι να «μελώσει» και να δέσει η σάλτσα του.