Η απάντηση είναι όχι και όχι γιατί οι δύο μέρες δε θα σας ήταν αρκετές, αλλά γιατί όταν το κάνετε… στη συνέχεια είστε περισσότερο αγχωμένοι απ’ ό,τι πριν!
Όταν έχουμε πολλά στο κεφάλι μας αισθανόμαστε σαν το σαββατοκύριακο να διαρκεί κατά μέσο όρο έξι ώρες και 19 λεπτά παραπάνω, απ’ ό,τι θα νιώθαμε αν το περνούσαμε ξαπλωμένοι σε έναν καναπέ.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αυτό συμβαίνει γιατί μετράμε το χρόνο σε σχέση με τις αναμνήσεις που «αποθηκεύουμε». Έτσι, όσο πιο πολλές έχουμε, τόσο μεγαλύτερο μας φαίνεται το σαββατοκύριακο!
Το ένα τρίτο των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου είχαν πολλές κοινωνικές συναναστροφές και φορτωμένο πρόγραμμα, ένιωθαν σαν να είχαν πάρει άδεια τριών ημερών.
Αντίθετα, οι μισοί από εκείνους που πέρασαν ένα τεμπέλικο σαββατοκύριακο (ποσοστό 43%) ανέφερε ότι δεν κατάλαβαν πότε πέρασε ο καιρός και… ξαναήρθε η Δευτέρα!
Ο νευροεπιστήμονας Dr Jack Lewis δήλωσε στη Daily Mail ότι: «Το πόσο μεγάλη μας φαίνεται η διάρκεια ενός σαββατοκύριακου σχετίζεται με το πόσες αναμνήσεις και εικόνες μπορούμε να επαναφέρουμε στη μνήμη μας όταν το σκεφτόμαστε. Αν κοιτώντας πίσω το σαββατοκύριακο φαντάζει σαν πολύ “πολυάσχολο”, έχοντας επισκεφθεί πολλά μέρη και έχοντας δει άλλους ανθρώπους και κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα, μας δημιουργείται η αίσθηση ότι διήρκεσε περισσότερο. Αν όμως όταν κοιτάξετε πίσω και δεν έχετε πολλές αναμνήσεις από το σαββατοκύριακό σας, αυτό θα σας κάνει να πιστεύετε ότι πέρασε πολύ γρήγορα».
Στη μελέτη που διεξήγαγε η ιστοσελίδα StubHub συμμετείχαν 2.000 άτομα.
«Μπορεί ο χρόνος να περνάει γρήγορα όταν κανείς διασκεδάζει, όμως η αίσθηση που μας αφήνει όταν αναπολούμε το χρόνο πίσω είναι ότι… διήρκεσε περισσότερο. Γεμίστε το χρόνο σας με ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτό θα σας κάνει να νιώθετε πιο ξεκούραστοι το πρωί της επόμενης Δευτέρας» είπε από την πλευρά της η διευθύντρια της ιστοσελίδας, Brigitte Ricou-Bellan.