Translate

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αντιρυτιδικές κρέμες , Κρέμες κατά των ρυτίδων, βοηθούν πραγματικά;




Πότε είναι αποτελεσματικές οι αντιρυτιδικές κρέμες


Λειαίνουν τις ρυτίδες και επιβραδύνουν τη γήρανση. Είναι πραγματικότητα όμως όσα υπόσχονται οι κρέμες που πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών;

Η απάντηση εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες,

Ποιες αντιρυτιδικές κρέμες είναι περισσότερο αποτελεσματικές; Ποια συστατικά πρέπει να περιέχουν και από πότε τις χρησιμοποιούμε;




 Χρήσιμες συμβουλές για τα προϊόντα που θα μειώσουν τις ρυτίδες μας.


 Η σταδιακή εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο και στο λαιμό, είτε πρόκειται για λεπτές επιφανειακές γραμμές είτε για βαθύτερες πτυχές, αποτελεί το κλασικό σημάδι της συσσωρευμένης βλάβης του δέρματος και της αναπόφευκτης γήρανσης.

Με την πάροδο της ηλικίας η ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο αρχίζει να επιβραδύνεται.

Κατά συνέπεια, μειώνεται και η ποσότητα ελαστίνης (που κάνει το δέρμα πιο ελαστικό) και ύαλουρονικού οξέος (που επιτρέπει στο δέρμα να κατακρατεί νερό).

Έτσι, ήδη από την ηλικία των 40 το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Τα «κλασικά» συμπτώματα

Οι πρώτες ρυτίδες παρουσιάζονται συνήθως μετά την ηλικία των 30 γύρω από τα μάτια (στο «πόδι της χήνας») και οφείλονται στις κινήσεις των μυών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα.

 Ακολουθούν οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια (το μεσόφρυο), που οφείλονται στους μυς που ευθύνονται για τη συνοφρύωση, και οι ρυτίδες στο μέτωπο, που οφείλονται στη σύσπαση του μετωπιαίου μυός.
Στη συνέχεια αρχίζουν και βαθαίνουν οι ρινοπαρειακές αύλακες (οι γραμμές που κατεβαίνουν από το πλάι της μύτης προς τις γωνίες του στόματος) λόγω της επίδρασης της βαρύτητας και της μείωσης του κολλαγόνου, και εμφανίζονται οι πρώτες κάθετες ρυτίδες στο άνω και το κάτω χείλος, κυρίως των καπνιστών.
Σύμφωνα με Γάλλο ειδικό, η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα εμφανίζει ρυτίδες νωρίτερα από τη σκουρόχρωμη. Από την άλλη όμως, όταν εμφανίζονται ρυτίδες στη σκουρόχρωμη επιδερμίδα, αυτές είναι συνήθως πιο βαθιές.
Οι αντιρυτιδικές κρέμες υπόσχονται να μειώσουν ή ακόμα και να εξαφανίσουν τις ρυτίδες.

 Είναι όμως εφικτές αυτές οι υποσχέσεις; «Η αλήθεια βρίσκεται, όπως πάντα, κάπου στη μέση,
καθότι υπάρχουν πολλά συστατικά τα οποία ουσιαστικά αποτελούν φαρμακευτικές ουσίες και όχι απλά καλλυντικά, που αποδεδειγμένα βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά άλλα συστατικά των οποίων η δράση δεν έχει ακόμη αποδειχθεί».




Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Οι περισσότερες αντιρυτιδικές κρέμες έχουν ως βάση έναν ισχυρό ενυδατικό παράγοντα και περιλαμβάνουν έναν ή περισσότερους δραστικούς παράγοντες με αναφερόμενη αντιρυτιδική δράση.

Πότε καταφεύγουμε στις κρέμες

Κατά τον ειδικό, το πότε θα αρχίσει κανείς τη χρήση αντιρυτιδικής κρέμας εξαρτάται από το τι προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει το δέρμα του, άσχετα με το φύλο.

Καθώς το 50% της βλάβης από τον ήλιο έχει ήδη συντελεστεί από τα 20 έτη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όσο πιο νωρίς αρχίσει να χρησιμοποιεί κάποια αντιρυτιδική κρέμα, τόσο το καλύτερο.

Μετά τα 20 συνιστώνται κρέμες που περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, γιατί δρουν προστατευτικά για το δέρμα, ενώ σε μεγαλτερες ηλικίες -

όταν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες-συνιστώνται κρέμες που περιέχουν και τις υπόλοιπες ουσίες που βοηθούν στην αναστροφή της βλάβης και στη μείωση ή την εξάλειψη των ρυτίδων.

Από την άλλη, τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε μια αντιρυτιδική κρέμα είναι να μη δίνουμε αρκετό χρόνο ώστε να δράσει, να συνδυάζουμε διάφορες κρέμες χωρίς να ξέρουμε αν αυτό κάνει καλό και να μην ακολουθούμε τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

 «Στην καλύτερη περίπτωση, αυτά τα λάθη απλώς δεν επιτρέπουν στην κρέμα να έχει αποτελέσματα, ενώ στη χειρότερη μπορούμε να κάνουμε κακό στο δέρμα μας»

Για να επιλέξουμε σωστά

    Διαβάζουμε προσεκτικά τα συστατικά της κρέμας και βεβαιωνόμαστε
   ότι περιέχει αυτά που έχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματική δράση στις ρυτίδες.
   Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.
   Αποφεύγουμε κρέμες με συντηρητικά.
   Το πολυπεπτίδιο Syn-Ake είναι πολύ ισχυρός παράγοντας,
   πρέπει να περιέχεται και είναι πολύ δραστικό.

 Το κολλαγόνο δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα και επομένως δεν έχει ιδιαίτερη δράση.

Τι να προσέχετε

Το κόστος της κρέμας δεν έχει καμία σχέση με την αποτελεσματικότητά της.

Επειδή μια αντιρυτιδική κρέμα είναι ακριβή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικότερη από ένα πιο φτηνό ή μη επώνυμο προϊόν.

Παράλληλα οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι για να έχουν ορατά αποτελέσματα πρέπει να χρησιμοποιούν μια αντιρυτιδική κρέμα μία έως δύο φορές την ημέρα για πολλές εβδομάδες.

Επίσης να γνωρίζουν ότι με τη διακοπή της χρήσης της κρέμας, είναι πολύ πιθανόν το δέρμα να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως επειδή τα εν λόγω προϊόντα δεν είναι ιατρικά, γι’ αυτό άλλωστε και πωλούνται δίχως τη γνωμάτευση γιατρού ή συνταγή, σε κάποιους λειαίνουν λεπτές ρυτίδες, σε κάποιους άλλους όχι.

3 συμβουλές πρόληψης

Την ίδια στιγμή δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για την αποφυγή δημιουργίας ρυτίδων.

1. Το πιο βασικό είναι η προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Έτσι, συνιστάται η χρήση αντηλιακών προϊόντων με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα, ακόμα και όταν είναι χειμώνας και δεν υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια.

 Να χρησιμοποιείτε πάντοτε προϊόντα που έχουν δείκτη προστασία πάνω από 15.

2. Να χρησιμοποιείτε απλή υδατική κρέμα. Το ξηρό δέρμα «ζαρώνει» τα κύτταρα του δέρματος και δημιουργούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες πολύ πριν έρθει η χρονική στιγμή να εμφανιστούν.

3. Να θυμάστε ότι το κάπνισμα «τσακίζει» τα μικρά αιμοφόρα αγγεία. Επίσης προκαλεί βλάβες στο κολλαγόνο και στην ελαστίνη του δέρματος.


ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ;

Ο μηχανισμός της γήρανσης είναι ακριβώς ο ίδιος τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες,

Επειδη η  ανδρική επιδερμίδα είναι συνήθως πιο παχιά και πιο λιπαρή, στις περισσότερες «γυναικείες» αντιρυτιδικές κρέμες αντιδρά σε διαφορετικό χρόνο από στις γυναίκες



Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ