Translate

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αγορά SUV αυτοκινήτου είναι η καλύτερη !!



Τι άλλαξε στα SUV και πουλάνε σαν τρελά; Φταίνε οι τάσεις των καιρών ή μήπως έχουν αλλάξει στα σημεία σε τέτοιο βαθμό που έχουν γίνει πιο προσιτά από πότε; Εσείς τι λέτε, συμφωνείτε;


Σκέψου ένα SUV. Δυνατό, ροπάτο, ευρύχωρο και ψηλό.

Σκέψου τώρα το ίδιο SUV σχεδόν με ότι σηματάκι θέλεις, premium ή όχι. Και τώρα σκέψου το SUV αυτό να καίει όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ενός μικρομεσαίου και να μην είναι 2.000 κυβικά.

Και το καλύτερο; Δε μιλάμε για ένα SUV αλλά για τα περισσότερα, αν όχι όλα. Τα SUV σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά που ήξερες μερικά μόλις χρόνια πριν.

Σαφώς είναι λιγότερο χωμάτινα, έχουν την τετρακίνηση στον προαιρετικό εξοπλισμό, και δεν είναι όσο ψηλά ήταν τα εκτός δρόμου οχήματα.

Όταν όμως Mercedes και BMW λανσάρουν τα μοντέλα τους με 1.600άρηδες τούρμπο κινητήρες, ενώ η Audi είναι στα 1,4 με το Q3, η δυσκολία να «ανεβείς» κατηγορία δεν έχει να πια με την κατανάλωση και την εφορία, τομείς που παραδοσιακά «απασχολούσαν» την αγορά SUV.

Σήμερα μπορείς να αγοράσεις το απόλυτο best seller της κατηγορίας με μοτέρ 1,2 λίτρων. Πότε άλλοτε υπήρχε τέτοια δυνατότητα; Μιλάμε για το νέο Nissan Qashqai με τον τούρμπο βενζινοκινητήρα του ομίλου που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση από τον απερχόμενο 1.600άρη ατμοσφαιρικό. Στα ίδια κυβικά, πάλι, η Nissan προσφέρει το ντίζελ μοτέρ της που στέκεται στα επίπεδα απόδοσης του προηγούμενου δίλιτρου βενζινοκινητήρα.

Την ίδια στιγμή η κατηγορία έχει κατεβεί τιμολογιακά σε επίπεδα μικρομεσαίου, χάρη και στο χαμηλότερο ειδικό τέλος ταξινόμησης ελέω χαμηλού κυβισμού. Με τέτοια δεδομένα, λοιπόν, δεν είναι αυτή η «χρυσή» εποχή των SUV; Δεν είναι σήμερα η καλύτερη περίοδος για να αγοράσει κανείς το αυτοκίνητο που κατ εξοχήν ταιριάζει καλύτερα από κάθε άλλο στους ελληνικούς δρόμους; Τι λέτε;



Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Μπορώ να τρώω κόκκινο κρέας καθημερινά;



Από τη στιγμή που περιέχει υψηλότερο ποσοστό κορεσμένων λιπαρών από ότι το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, δεν το θεωρώ πρωτεϊνη χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τα κορεσμένα απ’ την άλλη, δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για την υγεία του πεπτικού μας, αφού συμβάλλουν στην διάδοση επιβλαβών βακτηριδίων και μυκήτων μέσα στο έντερο. Πάντως το κόκκινο κρέας ταξινομείται ως πλήρης πρωτεϊνη και αποτελεί καλή πηγή μεταλλικών στοιχείων. Η κατανάλωση του, λοιπόν, 2-3 φορές την εβδομάδα, αποτελεί έναν τρόπο για να διατηρήσετε κάποια ποικιλία στις πρωτεϊνες που επιλέγετε.



Μαγειρέψτε Καλοκαιρινή ομελέτα με λαχανικά



Μια ανοιχτή ομελέτα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δοκιμάσετε παστεριωμένα αβγά χωρίς χοληστερίνη αντί για 6 κανονικά αβγά.Κατόπιν,προσθέστε φύλλα από φρέσκο σπανάκι στον ατμό ή 315γρ. κατεψυγμένο σπανάκι,ξεπαγωμένο,για να έχετε τη σωστή ποσότητα λαχανικών.Μερίδες:6 – Προετοιμασία:15′ – Ψήσιμο:20′


Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι (375γρ.) παστεριωμένα αβγά

2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά ή 2 κουταλάκια αποξηραμένα μυρωδικά

1 κουταλιά νερό

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 ποτήρι (250γρ.) μαγειρεμένο,ψιλοκομμένο σπανάκι

2 πράσα,κομμένα σε ροδέλες,μαζί με το πράσινο μέρος τους

3/4 φλιτζανιού (105γρ.) μαγειρεμένο αρακά

1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 φλιτζανιού (30γρ.) τριμμένη γραβιέρα ή ελβετικό τυρί

1/4 φλιτζανιού (30γρ.) ψιλοκομμένη κίτρινη ή κόκκινη γλυκιά πιπεριά

 Προετοιμασία

    Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά,τα μυρωδικά και το νερό
    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι.Ρίχνετε το σπανάκι,τα πράσα,τον αρακά και το πιπέρι και τα σωτάρετε ανακατεύοντας συχνά,ώσπου τα πράσα να μαλακώσουν. Έπειτα μεταφέρετε τα υλικά σε ένα άλλο μπολ και τα αφήνετε για λίγο..
    Για να μην κολλήσει το μείγμα,σκουπίζετε το τηγάνι και στην συνέχεια το ψεκάζετε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Χαμηλώνετε τη φωτιά στη μέτρια ένταση. Τοποθετείτε τα λαχανικά στο τηγάνι και τα απλώνετε πατώντας τα ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο στρώμα. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα των αβγών. Μην ανησυχείτε αν δεν καλύπτει τελείως  τα λαχανικά. Ανακινείτε λίγο το τηγάνι,κατά διαστήματα,ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά,και τα αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αβγά στην άκρη ενώ στο κέντρο να είναι ακόμη ρευστά.
    Προσθέστε το τυρί και τις πιπεριές.Καλύπτετε το τηγάνι με το σκέπασμά του και τα αφήνετε ανακινώντας το σκεύος για να μην κολλήσουν, για 3 ακόμη λεπτά,μέχρι να ψηθούν καλά τα αβγά και να λιώσει το τυρί.
    Κόβετε την ομελέτα σε μερίδες.Τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.