Translate

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Φορητό Σπιτάκι Κατοικίδιων Ζώων στην καλύτερη τιμή



https://plaza24.gr/forhto-spitaki-gia-skyloys-kai-gates-portable-dog-house-oem.html
 Φορητό αναδιπλούμενο σπίτι για σκύλους και γάτες, ιδανικό για το σπίτι, το εξοχικό, το camping και τις διακοπές σας.

Είναι άνετο, φτιαγμένο από μαλακό και ζεστό ύφασμα που πλένεται και καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Είναι πολύ ελαφρύ και μεταφέρεται παντού.
 
Συναρμολογείται γρήγορα και εύκολα.

Διαστάσεις : 43.2 x 40.6 x 43.2 cm


Για την καλύτερη τιμή ΕΔΩ




Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Μαγειρέψτε αρνάκι στο φούρνο με πατάτες συνταγή




Η παραδοσιακή συνταγή για αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Νόστιμη και  απλή συνταγή που σίγουρα θα σας οδηγήσει να φτιάξετε ένα τραγανό αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Με τις πρώτες ύλες να είναι το μυστικό της επιτυχίας μας χρειάζεται καλό αρνί από σίγουρη πηγή  περίπου  6-7, το πολύ 8 κιλά,

Προετοιμασία:

20-30 λεπτά (ανάλογα και με τις πατάτες που θα χρησιμοποιήσετε -μικρές ολόκληρες ή μεγαλύτερες καθαρισμένες και κομμένες) και 2.5-3 ώρες το ψήσιμο.



Υλικά (για 6 άτομα)

3-3.5 κιλά αρνάκι (ήτοι, μισό)
4-5 σκελίδες σκόρδο
1.5 κιλό πατάτες (μικρές ολόκληρες με τη φλούδα ή κανονικές κομμένες χοντρές αλλά μακρόστενες, οι λεγόμενες  «κυδωνάτες»)
4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
2 λεμόνια στιμμένα
150 ml λευκό κρασί
200 ml ελαιόλαδο
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ.γ. θυμάρι
5 πρέζες αλάτι & φρεσοκτριμμένο πιπέρι




Παρασκευή

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C με αέρα.

Αν ο φούρνος δεν διαθέτει αέρα, απλά θα πάρει επιπλέον τουλάχιστον μισή ώρα στο ψήσιμο και ίσως χρειαστεί λίγο grill στο τελείωμα για να γίνει τραγανό.

Eτοιμάζετε το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες:

Σκουπίζετε το αρνί με χαρτί κουζίνας και το τοποθετείτε στο ταψί.

Βάζετε σταδιακά τις σκελίδες κομμένες στη μέση στην πρέσα του σκόρδου και πιέζοντας τες «σκορδίζετε» όλο το αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω, μέσα-έξω.

Βάζετε τις πατάτες στο ταψί.

Ρίχνετε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και στις δύο πλευρές του αρνιού το θυμάρι.

Το βάζετε στο φούρνο και ανά μισή ώρα γυρνάτε στο αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες.

Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα πάρει από 2.5 ως 3 ώρες, άρα θα κάνετε τουλάχιστον 5 γυρίσματα.

Δεν το βγάζετε πριν δείτε ότι είναι απόλυτα τραγανό, η πέτσα του έχει πάρει βαθύ μελί χρώμα ενώ το κρέας είναι σκούρο καφέ.

Μόνον τότε το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες είναι έτοιμο.

Στην παραπάνω συνταγή αντί για αρνί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατσίκι, που έχει λιγότερο λίπος, ο συνολικός χρόνος πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 30 λεπτά, ώστε το κρέας να μην στεγνώσει. Σ’ αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε τον φούρνο κανονικά χωρίς αέρα.
Επίσης, αν κάνετε τις πατάτες πιο μικρές, βάλτε τες στο ταψί πιο αργά.

Φτιάξτε νόστιμο, ποιητικό hamburger !!!




Αγοράζοντας hamburger από τα γνωστά καταστήματα συνήθως είναι χάλια

Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για την ποιότητά του, τι είδος κρέατος χρησιμοποιήθηκε !!!

Για να μην αναφέρουμε το κακό ψήσιμο και την φρεσκάδα τους, συνήθως τρώμε σκληρά μολυβένια μπιφτέκια !!!

Μπείτε στον κόπο και φτιάξτε το δικό σας νόστιμο, ποιοτικό και όσο γίνεται υγιεινό hamburger   

Παρακάτω θα σας δώσουμε την συνταγή και τον τρόπο παρασκευής

Και καλή σας επιτυχία !!!

Υλικά (για 4 μερίδες) 

Για τα μπιφτέκια

½ kg κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)   
1/3 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τα burger 

4 ψωμάκια για burger
2 τομάτες
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
τυρί Cheddar (ή όποιο άλλο προτιμάτε σε φέτες)
3 κουταλιές ελαιόλαδο  
φύλλα μαρουλιού
μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)  

Εκτέλεση 

Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στίβουμε
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο
Πλένουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί και το αυγό.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μια πλούσια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι.
Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού και αν θέλουμε το περνάμε για ένα-δυο λεπτά από το σχαροτήγανο, ή την τοστιέρα που έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι