Translate

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Music for a romantic evening


https://youtu.be/KNxgv4u6bkQ


Αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα για κάποιο ειδύλλιο; Αν ναι, κάτι αρκετά ρομαντική είναι μια τέλεια επιλογή, γι 'αυτό κατεβάστε “Ρομαντικη Μουσικη
Ο Ρομαντισμός, μας έχει χαρίσει αριστουργήματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους


Ακούτε ρομαντική μουσική ΕΔΩ



Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μαγειρέψτε αστακομακαρονάδα συνταγή





Υλικά (4 μερίδες)

2 αστακοί 1 1/2 κιλό
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι (ανάλογα τα άτομα)
2 ντομάτες φρέσκιες
1 κρεμμύδι ξερό
1 φέτα σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κόκκινο πιπέρι
λίγο πελτέ ντομάτα

Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Αφού ξεφλουδίσουμε τις 3 ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη και τις κάνουμε σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα μικρή τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Όταν ξανθύνουν ρίχνουμε μέσα την ντομάτα μας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια κ. σ. πελτέ ντομάτα, αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο ,πάπρικα, λίγο ρίγανη και εάν μας αρέσει το πικάντικο και λίγο τσίλι επίσης. Ρίχνουμε 3/4 κ. νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα
Για τους αστακούς:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τους αστακούς με καλά αλατισμένο νερό και λίγο πάπρικα για μισή ώρα. Όταν γίνουν βγάζουμε τους αστακούς και στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε κάτω από το κρύο νερό. Μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και με ελαφριά φωτιά ρίχνουμε μέσα την σάλτσα μας και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Τηγανητό παγωτό Ταϊλάνδης




 Μια άκρως εξωτική συνταγή, με αρώματα και γεύσεις της Ταϊλάνδης.
Η βάση για όλα τα γλυκά στην Ταϊλάνδη είναι η καρύδα.


Υλικά

500 γρ. παγωτό μπανάνα (πολύ παγωμένο)
1 σακουλάκι Ινδική καρύδα
ξύσμα από 1 λάιμ
Για τον χυλό:
1 κλωναράκι βανίλια
2 αυγά
φαρινάπ
γάλα
Για τη σος σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. γάλα
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το χυλό ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά τα σποράκια βανίλιας και το φαρινάπ. Βάζουμε τόσο όσο να έχουμε έναν ελαφρώς αραιό χυλό για να μη σφίξει πολύ στο τηγάνισμα.
Έπειτα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ την καρύδα με το ξύσμα του λάιμ και τα ανακατεύουμε. Βουτάμε την κάθε μπάλα παγωτού στο μπολ με την καρύδα να κολλήσει καλά σε όλες τις πλευρές. Έπειτα το βουτάμε γρήγορα στον χυλό και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Πρέπει να είναι κρύο από μέσα, ζεστό από έξω.

Φτιάχνουμε τη σός:
Κομματιάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε το γάλα. Λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το μέλι. Με ένα μπλέντερ χειρός, χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη με λεία υφή σοκολατένια σος.

Σερβίρουμε την τηγανητή μπάλα σε μπολάκι από βάφλα, με λίγη σος επάνω.