Translate

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μαγειρέψτε αστακομακαρονάδα συνταγή





Υλικά (4 μερίδες)

2 αστακοί 1 1/2 κιλό
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι (ανάλογα τα άτομα)
2 ντομάτες φρέσκιες
1 κρεμμύδι ξερό
1 φέτα σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κόκκινο πιπέρι
λίγο πελτέ ντομάτα

Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Αφού ξεφλουδίσουμε τις 3 ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη και τις κάνουμε σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα μικρή τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Όταν ξανθύνουν ρίχνουμε μέσα την ντομάτα μας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια κ. σ. πελτέ ντομάτα, αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο ,πάπρικα, λίγο ρίγανη και εάν μας αρέσει το πικάντικο και λίγο τσίλι επίσης. Ρίχνουμε 3/4 κ. νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα
Για τους αστακούς:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τους αστακούς με καλά αλατισμένο νερό και λίγο πάπρικα για μισή ώρα. Όταν γίνουν βγάζουμε τους αστακούς και στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε κάτω από το κρύο νερό. Μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και με ελαφριά φωτιά ρίχνουμε μέσα την σάλτσα μας και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.