Μια άκρως εξωτική συνταγή, με αρώματα και γεύσεις της Ταϊλάνδης.
Η βάση για όλα τα γλυκά στην Ταϊλάνδη είναι η καρύδα.
Υλικά
500 γρ. παγωτό μπανάνα (πολύ παγωμένο)
1 σακουλάκι Ινδική καρύδα
ξύσμα από 1 λάιμ
Για τον χυλό:
1 κλωναράκι βανίλια
2 αυγά
φαρινάπ
γάλα
Για τη σος σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. γάλα
1 κ.γ. μέλι
1 σακουλάκι Ινδική καρύδα
ξύσμα από 1 λάιμ
Για τον χυλό:
1 κλωναράκι βανίλια
2 αυγά
φαρινάπ
γάλα
Για τη σος σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. γάλα
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Έπειτα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ την καρύδα με το ξύσμα του λάιμ και τα ανακατεύουμε. Βουτάμε την κάθε μπάλα παγωτού στο μπολ με την καρύδα να κολλήσει καλά σε όλες τις πλευρές. Έπειτα το βουτάμε γρήγορα στον χυλό και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Πρέπει να είναι κρύο από μέσα, ζεστό από έξω.
Φτιάχνουμε τη σός:
Κομματιάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε το γάλα. Λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το μέλι. Με ένα μπλέντερ χειρός, χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη με λεία υφή σοκολατένια σος.
Σερβίρουμε την τηγανητή μπάλα σε μπολάκι από βάφλα, με λίγη σος επάνω.