Translate

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Φτιάξτε παγίδα για σφήκες




Οι σφήκες έχουν τη θέση τους στο οικοσύστημα.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο έντομο για τον περιορισμό των παρασίτων που καταστρέφουν τις καλλιέργειες.

Αλλά όταν φωλιά τους είναι πολύ κοντά σε σπίτι γίνονται κίνδυνος για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα, γίνονται παράσιτα με τη σειρά τους.

Εδώ βρείτε μια απλή, φθηνή και φιλική λύση, φιλική προς το περιβάλλον

Στάδια κατασκευής



1- Πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι και κόψτε του τον λαιμό.




2- Τοποθετήστε το λαιμό ανάποδα, αφαιρώντας πρώτα το φελλό από το μπουκάλι.




3- Τοποθετήστε το δόλωμα το οποίο δεν θα πρέπει να φτάσει το άνοιγμα του μπουκαλιού




Με τρόπο ώστε σφήκες πρέπει να διεισδύουν εύκολα στην παγίδα να φτάσουν το δόλωμα..

Μερικές προτάσεις για δόλωμα:

Κρέας 

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για την άνοιξη και το χειμώνα, λόγω του ότι οι σφήκες κάνουν τις φωλιές τους και γεννούν τα αυγά τους, αναζητώντας μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη?

Άλλες προτάσεις για δολώματα

Υγρό πιάτων και νερό

Σταφύλια συνθλιμμένα

Ζάχαρη σε χυμό λεμονιού

Μπύρα

Ζάχαρη με νερό

Ζάχαρη και ξύδι

Δοσολογία

Ενα κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό, 1 κουταλιά της σούπας καφέ ζάχαρη (για να τις προσελκύει) και νερό

εάν μπορέσουν να βγουν έξω, θα πεθάνουν ούτως ή άλλως, λόγω του υγρού απορρυπαντικού.

Ένα αναψυκτικό (λεμονάδα ή πορτοκαλάδα κλπ), που έχει χάσει το αέριο της.

Είναι πάντα χρήσιμο να προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό σαπούνι



Κολλήστε ένα κομμάτι σπάγκο στο μπουκάλι ή κάνετε τρύπες και περάστε σε αυτές
στην συνέχεια κρεμάστε την σε ένα μέρος όπου συχνάζουν οι σφήκες.

Μόλις οι σφήκες πέσουν στην παγίδα, δεν ξέρουν πώς να βγούμε και θα είναι έτσι παγιδευμένες.

Προσθέστε βαζελίνη ή λάδι πάνω στα τοιχώματα της παγίδας για να σύρετε σφήκες σε πτώση προς την τρύπα.


Μαγειρέψτε Κουνέλι με μήλα συνταγή



Το Κουνέλι με μήλα είναι από τις καλύτερες και ευκολότερες συνταγές της Γαλλικής κουζίνας
και ποιό συγκεκριμένα της Νορμανδίας
Ένα πιάτο  μιας ιστορίας νοστιμιάς μεταξύ ενός μήλου και ενός κουνελιού

Συστατικά γιά 6 άτομα

1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια

3 μήλα

1/2 λίτρο μηλίτη

3 καρότα

200g μανιτάρια

2 κρεμμυδάκια

200 ml κρέμα γάλακτος

3 χ 40 g βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 μπουκέτο garni (μπουκετάκι που αποτελείται από αρωματικά όπως δάφνη, μαϊντανό, θυμάρι )

Αλατοπίπερο


Εκτέλεση

Δυσκολία εύκολο πιάτο

Προετοιμασία 20 λεπτά

Ψήσιμο 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος ετοιμασίας 40 λεπτά


Μαγειρέψτε Σουπιές με σπανάκι συνταγή




Οι  Σουπιές με σπανάκι είναι από τις καλύτερες και ευκολότερες συνταγές της ελληνικής κουζίνας.

Ένα νόστιμο πιάτο που προέρχεται από την αρχαία ελληνική κουζίνα αλλά είναι ιδανική και για τη νηστεία της Σαρακοστής.
Οι σουπιές με το σπανάκι μας προσφέρουν ένα πρωτότυπο γευστικό συνδυασμό.

Ένα αγαπημένο πιάτο που μπαίνει με μεγάλη επιτυχία σε κάθε Ελληνικό τραπέζι αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους

Υλικά:
1 κονσέρβα τοματάκια
1 ποτήρι κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό σπανάκι
1/4 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τις σουπιές, ανακατέψτε ελαφρά και σβήστε με κρασί.
Βάλτε τον πελτέ και την ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Συμπληρώστε με τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Αφήστε να σιγοβράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, περίπου μία ώρα μέχρι να «μελώσει» και να δέσει η σάλτσα του.