Υπάρχουν τρείς τύποι ιχθυελαίων, εκείνα που προέρχονται από το ήπαρ (συκώτι) των ψαριών, όπως είναι τα
μουρουνέλαια (cod liver oil) , εκείνα που προέρχονται από τη σάρκα τους και εκείνα που προέρχονται από
Krill (ένα ζωοπλαγκτόν που ζει στα κρύα και αμόλυντα νερά της Ανταρκτικής και του Αρκτικού Ωκεανού. Το Krill μοιάζει με μικρή γαρίδα) .
Όλα τα ιχθυέλαια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα της ομάδας ω3.
Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα ανήκουν στα ωφέλιμα πολυακόρεστα λιπαρά και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στο α-λινολενικό οξύ (ALA), που υπάρχει φυσικά σε φυτικά τρόφιμα, όπως ο λιναρόσπορος και στα εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), που περιέχονται στα ψάρια.
Το α-λινολενικό οξύ (ALA) μετατρέπεται σε EPA και DHA μέσα στο σώμα, ενώ τα EPA και DHA ο οργανισμός τα προσλαμβάνει έτοιμα από τις τροφές που τα περιέχουν.
Τα ωμέγα 3 προστατεύουν τη καρδιά, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, διαστολική και συστολική, αλλά και τα επίπεδα των λιπιδίων και συγκεκριμένα των τριγλυκεριδίων.
Επίσης προλαμβάνουν την αρτηριοσκλήρωση και τις θρομβώσεις, και βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος.
Εκτός από τη καρδιοπροστατευτική τους δράση τα ωμέγα 3 λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, τη μνήμη, και την υγεία των ματιών ως βασικό δομικό συστατικό των νευρικών κυττάρων και επιπλέον δρουν ευεργετικά ενάντια στα συμπτώματα της κατάθλιψης.
Επίσης μειώνουν τον πόνο και τη φλεγμονή σε καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.
Τα μουρουνέλαια εκτός από τα πολυακόρεστα λιπαρά αποδίδουν και λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, και E.
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου, των οστών, των ματιών και του δέρματος, για το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και για τη προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Το
Krill είναι ένα ζωοπλαγκτόν που ζει στα κρύα και αμόλυντα νερά της Ανταρκτικής και του Αρκτικού Ωκεανού.
Το Krill μοιάζει με μικρή γαρίδα και παρά το μικρό του μέγεθος, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομάζες στον κόσμο.
Το πολυπληθέστερο είδος Krill είναι το Euphausia Superba, το οποίο συναντάται στις θάλασσες της Ανταρκτικής και αποτελεί μία αειφόρο πηγή ανάπτυξης, καθώς η συνολική του βιομάζα υπολογίζεται ότι ανέρχεται περίπου σε 400 εκατομμύρια τόνους.
Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τα λιπαρά οξέα από Krill είναι τα ποιοτικότερα ιχθυέλαια και βοηθούν στη μείωση της αυξημένης κακής χοληστερόλης (LDL) και των τριγλυκεριδίων και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL)
Το KRILL OMEGA3 της, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής & τρόπου ζωής μπορεί:
· να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης και στην ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος (τριγλυκεριδίων*)
· να συμβάλει στη φυσιολογική καρδιαγγειακή λειτουργία και την υγεία της καρδιάς*
Για αγορά θα το βρείτε ΕΔΩ