Translate

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Και όμως η βρωμιά κάνει καλό !!!


Γιατί το συχνό μπάνιο είναι καταστροφικό

 

  Το ντους είναι μια τακτική διαδικασία, μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο. Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να περάσετε τουλάχιστον μια ώρα κάτω από το νερό, τουρτουρίζοντας μέσα σε μια μπανιέρα. Δεν είναι πιο αναζωογονητικό το να βρεθείτε ακριβώς στο κρεβάτι σας μετά από μια κουραστική μέρα;
Δυστυχώς, αυτή δεν είναι συνήθως η διαδρομή που κάνουμε λόγω του στίγματος που συνδέεται με την καθαριότητα … δηλαδή ότι πρέπει να κάνουμε ντους σε καθημερινή βάση.
Ωστόσο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι τα οφέλη του μη πλυσίματος σε καθημερινή βάση, είναι πολλαπλά. Τι προτείνουν οι ειδικοί; Δυο φορές την εβδομάδα! Ιδού γιατί:

Το καθημερινό ντους καταστρέφει το δέρμα

Το λεπτό εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αποτελείται από σκληρά και νεκρά κύτταρα που προστατεύουν τα υποκείμενα στρώματα του υγιούς δέρματος. Το πρώτο αυτό στρώμα, συγκρατείται από λιπίδια, γνωσές και ως λιπαρές ενώσεις που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας, έτσι κάθε φορά που κάνετε ντους και scrub, καταστρέφετε το πρώτο «επίπεδο» του δέρματος.

Τα μαλλιά λαδώνουν περισσότερο

Κι όμως, όσο λιγότερο ασχολείστε με τα μαλλιά σας-δεν τους βάζετε προϊόντα styling κ.α.-, τόσο πιο υγιή είναι. Ο δερματολόγος Jason Emer αναφέρει ότι «όσο πιο συχνά λούζετε τα μαλλιά μας, τόσο περισσότερο μπορείτε ενδεχομένως να αφαιρέσετε τα έλαια που απαιτούνται για την προστασία των μαλλιών και να κρατήσετε υγιές και ενυδατωμένο το τριχωτό της κεφαλής».
Το χρώμα των μαλλιών διατηρείται περισσότερο
Επειδή δεν έχετε λεφτά για πέταμα για τακτικές επισκέψεις στα κομμωτήρια, μην τα ταλαιπωρείτε με σαμπουάν! Η ειδική στο στάιλινγκ μαλλιών, Kerrie Urban, λέει χαρακτηριστικά: «Το νερό κάνει το ξανθό θαμπό, καταστρέφει το κόκκινο και οι μελαχρινές χάνουν το πλούσιο χρώμα».

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ερμούπολη: η αρχόντισσα των Κυκλάδων



Syros (Ermoupoli) Island, Greece 

Παλιότερα η συγκεκριμένη φράση μου ακουγόταν αρκετά κλισέ. Αργότερα αναθεώρησα. Καταρχάς η Ερμούπολη είναι η διοικητική πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Έπειτα, ελέω Βαμβακάρη, είναι από τα πιο τραγουδισμένα νησιά. Τέλος, η συνύπαρξη ορθόδοξων και καθολικών τις δίνουν μια τέτοια αίσθηση.
Η Σύρος είναι από τα κοντινότερα Κυκλαδονήσια, έχει καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά με συμβατικά πλοία παλαιού και νέου, ταχύπλοα αλλά και αεροπορικώς. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς ακόμη και άνοιξη, αρχές καλοκαιριού ή φθινόπωρο. Ίσως τότε να είναι και μια ευκαιρία να απολαύσει πιο ήσυχος την πρωτεύουσα της Σύρου, την Ερμούπολη.
Η πόλη είναι χωρισμένη περίπου στα τρία μέρη, το λιμάνι που συναντά κανείς φτάνοντας και οι δύο λόφοι της Άνω Σύρας, με τον μεσαιωνικό καθολικό ναό του Σαν-Τζώρτζη και τον ορθόδοξο λόφος με την Ανάσταση. Η θέα από τους δύο λόφους ειδικά το βράδυ, είναι τρομερή. Ορισμένα μεζεδοπωλεία είναι ανοιχτά και το χειμώνα στην Άνω Σύρο.
Greece Siros Island, Main capitol wide view
Μέσα στην πόλη, λίγο πίσω από το λιμάνι βρίσκεται το περίφημο Δημαρχείο της Ερμούπολης, έργο του Ερνέστου Τσίλερ. Όλοι, πιστεύω, έχουμε σχετική εικόνα στο μυαλό μας, από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτίρια. Απαραίτητη στάση για πολλές φωτογραφίες. Τριγύρω από την πλατεία βρίσκονται ορισμένα καφέ και μεζεδοπωλεία, για όσους θέλουν να δουν κάτι πέρα από το λιμάνι..
Όπως βλέπει κανείς το δημαρχείο δεξιά, ανηφορίζοντας λιγάκι, συναντά το θέατρο Απόλλων. Το συγκεκριμένο θέατρο είναι αντίγραφο της περίφημης Σκάλας του Μιλάνο. Αν μπορέσετε, επισκεφτείτε το.
Η πιο γραφική, ίσως, συνοικία της Ερμούπολης είναι τα Βαπόρια. Από την άκρη του λιμανιού και πάνω ξεκινά η συνοικία αυτή με τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια, γεμάτα χρώματα και ζωντάνια. Μάλιστα, κάτω από την συνοικία βρίσκονται 2-3 μικροί κόλποι όπου μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο άφοβα, καθώς τα νερά είναι καθαρά.
Για φαγητό προσωπικά προτιμώ είτε την Άνω Σύρο, είτε μερικά μικρότερα μεζεδοπωλεία χωμένα στα στενά της Ερμούπολης. Για καφέ και ποτό στο λιμάνι με θέα είτε στην πλατεία του δημαρχείου.
Στην Ερμούπολη, απέναντι από το νοσοκομείο, βρίσκεται το Βιομηχανικό Μουσείο. Αξίζει η επίσκεψη, έχουν διασωθεί αρκετά στοιχεία της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης. Εκεί κοντά βρίσκονται και οι παλιοί ταρσανάδες του νησιού, για όποιον ενδιαφέρεται.
Η βόλτα στο Μουσείο, στο Δημαρχείο, στα Βαπόρια και στην Άνω Σύρο μπορούν να φέρουν στο μυαλό του επισκέπτη της εικόνας της πόλης όπως περίπου ήταν παλιά, όπως την ακούσαμε στα τραγούδια. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει η επίσκεψη έστω και μόνο για την Ερμούπολη.

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα


Η μυρωδιά του φρεσκότατου κρουασάν από το μπουφέ πρωινού του ξενοδοχείου, ακόμα με κάνει να θέλω να τρέξω σαν τρελή στις σκάλες, να πάω να προλάβω τα πρώτα πρώτα, (ναι, τα έκανα και αυτά). Και δεν ήταν μόνο αυτά… Κάθε φορά που έβλεπα τον Πύργο του Άιφελ χαμογελούσα σαν παιδάκι και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, όπως και οι φωτογραφίες που τραβούσα αμέτρητες (ειλικρινά, ακόμα δεν ξέρω ποιες να μοιραστώ μαζί σας, είναι τόσες πολλές, Ι guess I am going for part 2).. Και ναι έπρεπε να με τραβήξεις από το μαλλί για να ξεκολλήσω να χαζεύω ολόγυρα και να ποζάρω επίσης.. χοχο.. αλλά ήταν τόοοοοοοοσο ωραία!!! Οι δε τουρίστες αμέτρητοι, οι ουρές το ίδιο, (όοοοοοοοχι, φυσικά και δεν περίμενα για να ανέβω πάνω στον Πύργο), όσες φορές όμως και αν τον κοίταξα είτε από κάτω, είτε από μακρυά, πάντα θα έκανα μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να απομακρύνω το βλέμμα μου!
fotografia_3_0
collage_7
Η βόλτα μας στην Champs Elysse, άκρως απολαυστική, μπαινοβγαίνοντας στους πανάκριβους οίκους, να χαζέψω τα τελευταία entries, ενώ δεν έλειψαν και οι απαραίτητες στάσεις για τα αγαπημένα μου macaron! Ολόφρεσκα, μικρά, στρογγυλά, πολύχρωμα γλυκάκια σε πολλές γεύσεις, που ενώ παλιότερα δεν μου άρεσαν πολύ, τώρα δηλώνω fan και το απολαυστικό μου διάλειμμα στο La duree, είχε γίνει καθημερινό!
img_5273-2
Οι παριζιάνοι?!, οι πιο stylish άντρες που έχω δει να κυκλοφορούν στο δρόμο, σεταρισμένοι from head to toe, με κουστούμια, με τραγιάσκες, με κασκόλ, με παλτά, με γυαλιά, βγαλμένοι από βιτρίνες πανάκριβων οίκων και ας μην ήταν απαραίτητα ακριβά, αλλά έχουν αυτή τη φινέτσα και αυτό τον αέρα που νομίζεις ότι ξεπήδησαν από την Vogue! Πάντως ότι και να άκουγα, ότι και να μου λέγανε, εγώ συνάντησα έναν λαό ευγενέστατο, που ναι μπορεί να μην ξέρει πάρα πολύ καλά αγγλικά, αλλά θα προσπαθήσει να συνεννοηθεί μαζί σου!! (or maybe I was lucky… xoxo)
fotografia_2_6
Μμμμ, νομίζω ότι δεν θα μπορέσω να βάλω τελεία για το Παρίσι, η αλήθεια είναι ότι ήταν από τα καλύτερα ταξίδια μου, περάσαμε υπέροχα και όποτε κοιτάω τις φωτογραφίες, ένα πλατύ χαμόγελο εμφανίζεται στο πρόσωπο μου!!! Αν με ρωτούσες τι μου έμεινε από την πόλη αυτή θα σου απαντήσω:
  • Οι ατελείωτες βόλτες μας γύρω από την περιοχή του Τροκαντερό, όπου και διαμέναμε, με θέα πάντα τον Πύργο του Άιφελ.
fotografia_1_7

  • Το Παρίσι είναι τεράστιο και χωρίζεται σε αρκετές και διαφορετικές περιοχές μεταξύ τους, τις οποίες θέλεις τουλάχιστον μια μέρα στην κάθε μια για να τις εξερευνήσεις.
fotografia_3_11
  • Αμέτρητα καφέ και bistro παντού και νόμιζα ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με τις περισσότερες καφετέριες! Λάθος…
  • Το ηλιοβασίλεμα στην Μονμάρτη,  μαγικό, ρομαντικό, νοσταλγικό, βλέποντας όλο το Παρίσι από ψηλά.
  • Τα μακαρόν, όπως σας είπα παραπάνω.. Μπορεί να έτρωγα και 6 κομμάτια σε ένα λεπτό (κλαψψψψ αλλά το ευχαριστήθηκα, no regrets)
img_5431
  • Το συναίσθημα μόλις αντίκρισα την Αφροδίτη της Μύλου στο Λούβρο, περηφάνια σου λεεεεεέω!!!!!
img_5605
  • Το λουκετάκι αγάπης που κλειδώσαμε και εμείς ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα, στην γέφυρα Pont Des Amourex aka Love Bridge!!!
img_5514
  • H παράσταση στο ιστορικό Moulin Rouge, αν και τα διαλείμματα με τα ακροβατικά νούμερα ανάμεσα στα χορευτικά με τις γυμνόστηθες μπαλαρίνες, ήταν πιο εντυπωσιακά.
img_5744
  • Η Disneyland του Παρισιού, με έκανε και αισθάνθηκα σαν μικρό κοριτσάκι, χρώματα και αγνά συναισθήματα παντού, διασκέδαση και από τα πιο εντυπωσιακά closure με πυροτεχνήματα υπό την μουσική όλων των παραμυθιών του Disney!!! Απλά AMAZING!!!
img_5788
  • Αααααα μόλις θυμήθηκα τα smoothies βανίλιας Μαδαγασκάρης που έπαιρνα κάθε πρωί από τα Super Market. Just delicious..
  • Θέλεις και κάτι αρνητικό??? Είναι όντως ακριβά παντού, θα μείνω στο ότι ένας καπουτσίνο έχει 8 ευρώ.  Ε, ας μην παραπονιόμαστε εμείς λοιπόν..
  • Νομίζω ότι στο Παρίσι είδα περισσότερους Κινέζους, από ότι στην Κίνα.
fullsizerender-8
  • Saint honore!!! Αν θέλεις να πας για ψώνια, ή μάλλον καλύτερα για window shopping, thats the place. Plus, ότι εκεί θα συναντήσεις και τους πιο καλοντυμένους παριζιάνους/παριζιάνες και μη, όπως και επίσης το hot spot ξενοδοχείο Costes!!!
img_5433

  • Για πραγματικό vintage shopping και όχι μόνο, η καλλιτεχνική περιοχή Marais είναι η πιο ιδανική, με τον συγκλονιστικό καθεδρικό ναό Notre Dame λίγα βήματα πιο κάτω!
img_5192
Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξουμε βαλίτσες?? Ε, τι λέτε???

Ελβετικά θέρετρα: Γκστάαντ και Ζερμάτ



Η Ελβετία με τα θέρετρα της είναι αρκετά συχνά στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Επανήλθε τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανατίμησης του ελβετικού φράγκου που καθιστά τη χώρα ακόμη πιο ακριβή ως προορισμό. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στον τύπο που είχαν εμπλέξει πολιτική με χειμερινές διακοπές. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα διαθέτει ορισμένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη και σίγουρα αρκετά οργανωμένα. Στη σημερινή ανάρτηση θα επισκεφτούμε δύο από αυτά, το Γκστάαντ και το Ζερμάτ. Και τα δύο βρίσκονται σε γερμανόφωνα καντόνια, ενώ είναι διάσημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κοινή συνισταμένη τους, φυσικά, τα χιόνια και τα καλά οργανωμένα χειμερινά αθλήματα, με κυριότερο το σκι.


529654117

Το Ζερμάτ (Zermatt) βρίσκεται στο ελβετικό καντόνι Valais, πολύ κοντά στα σύνορα με Ιταλία. Κύριο αξιοθέατο της περιοχής είναι το βουνό Matterhorn, που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ελβετίας, διεθνώς αναγνωρίσιμο. Από το χωριό του Ζερμάτ μπορεί κανείς να απολαμβάνει τη θέα προς το διάσημο βουνό. Χαρακτηριστικό του γραφικού χωριού είναι ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία πετρελαιο-/ βενζινοκίνητων οχημάτων, ώστε να διατηρηθεί ο γραφικός, παραδοσιακός χαρακτήρας. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται ηλεκτροκίνητα οχήματα μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις και φυσικά για τη μετάβαση από και προς τις χιονοδρομικές πίστες. Για τους περισσότερο ρομαντικούς, υπάρχουν επίσης άμαξες με άλογα και τις απαραίτητες κουβέρτες για το κρύο. Ανεξαρτήτως αν σας ελκύει το σκι και τα λοιπά χειμερινά αθλήματα, περπατήστε στα στενά σοκάκια του χωριού με τα παραδοσιακά σαλέ στο χρώμα του ξύλου.
525894547

Το καλό της περιοχής είναι ότι έχει αρκετή ηλιοφάνεια, οπότε μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για πεζοπορία αλλά και μαύρισμα για τους πιο τολμηρούς. Άλλο θετικό του χωριού είναι πολύ συχνά διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεγονός που εμπλουτίζει τα ενδιαφέροντα για τους επισκέπτες της περιοχής. Τα περισσότερα καταλύματα είναι ακριβά, υπάρχουν όμως και οικονομικές λύσεις. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιως να πεταχτεί με το τρένο από την Ιταλία για ημερήσια εκδρομή, να απολαύσει τη βόλτα, τον καφέ και το φαγητό του.
179070440

Το Γκστάαντ (Gstaad) βρίσκεται επίσης σε γερμανόφωνο καντόνι και συγκεκριμένα σε αυτό της Βέρνης. Είναι επίσης ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης, που προσελκύει αρκετούς διάσημους της διεθνούς λεγόμενης “τζετ σετ” σκηνής. Το μέγεθός του είναι δυσανάλογο της φήμης του. Πρόκειται για ένα αρκετά μικρό χωριό, το οποίο, παρά τις ορδές των τουριστών, έχει κρατήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, τουλάχιστον όσον αφορά στο αρχιτεκτονικό κομμάτι. Διαθέτει περίπου 250 πίστες για σκι, διαφορετικής δυσκολίας, ικανοποιώντας έτσι όλα τα γούστα των επίδοξων και μη αθλητών. Οι οργανωμένοι Ελβετοί έχουν καταφέρει να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο και την επισκεψιμότητα στην περιοχή και πέραν της χειμερινής περιόδου. Στην περιοχή μπορεί κανείς οργανωμένα ή μεμονωμένα να κάνει πεζοπορία, ανάβαση στα βουνά, ράφτινγκ στα παγωμένα νερά παρακείμενων ποταμών.

Στο θέρετρο του Γκστάαντ μπορεί κανείς να βρει τις πιο ακριβές μάρκες ρούχων, κοσμημάτων, αρωμάτων κτλ που δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν αντίστοιχους εμπορικούς δρόμους του Παρισιού, του Μιλάνο και άλλων μεγάλων πόλεων. Στην περιοχή βρίσκει κανείς ορισμένα από τα ακριβότερα και πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στα αεροδρόμια της Βέρνης και της Γενεύης – για πιο γρήγορη μετάβαση προτιμήστε το δεύτερο, καθώς συνδέεται άμεσα με σιδηροδρομική γραμμή.
Winter Scene

Και τα δύο μέρη προτείνονται κυρίως για λάτρεις του σκι, καθώς είναι η κύρια δραστηριότητα, χωρίς να αποκλείονται και όσοι απλώς θέλουν να απολαύσουν εκδρομή και διαμονή στον καθαρό, παγωμένο αέρα, περιτριγυρισμένοι από όμορφα τοπία.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δείτε ένα φανταστικό βίντεο απο το Βορειο Σελας


Το βόρειο σέλας είναι ένα άκρως εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο το οποίο είναι ορατό σε περιοχές κοντά στον βόρειο και το νότιο πόλο.

Συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο Abisko της Σουηδίας, το φαινόμενο ήταν ορατό σχεδόν όλες τις μέρες του Ιανουαρίου.

Δείτε πως παρουσιάζεται μια σπάνια έκρηξη χρωμάτων!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με το βόρειο σέλας πάνω από τη Σουηδία!




Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΓΥΜΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ( ΒΙΝΤΕΟ )



Δείτε πως παλεύει να χωρέσει ο έξοχος της …..!!! (ΒΙΝΤΕΟ )






Οι δέκα κακόφημες περιοχές του πλανήτη που αξίζει να επισκεφθείτε



Ειδυλλιακά μέρη, όμορφες περιοχές, διαφορετικοί πολιτισμοί, όμορφοι άνθρωποι, κακή φήμη. Οι συντάκτες του Conde Nast Traveller διαλέγουν να ξεσκονίσουν τη φήμη δέκα περιοχών που βρίσκονται (αδικαιολόγητα πια) στην black list πολλών τουριστών. Ευελπιστούμε πως μετά απ’ αυτό, θα μας αλλάξουν τη γνώμη.

1. Σάντο Ντομίνγκο, Δομινικανή Δημοκρατία

Plaza Espana, Alcazar de Colon, Colonial Zone, UNESCO Site, Santo Domingo, Dominican Republic, West Indies, Caribbean
Όλοι όσοι αγαπούν τις παραλίες συρρέουν στις ειδυλλιακές ακτές της Πούντα Κάνα και Σεμάνα, αλλά πολλοί απ’αυτούς αποφεύγουν την πρωτεύουσα του νησιού στο Σάντο Ντομίνγκο. Έχει μια «ιδιαίτερη» φήμη, επομένως ήταν έκπληξη ότι βρήκα μια αεράτη αποικιακή πόλη γεμάτη από τη γοητεία του παλιού (είναι η παλιότερη ευρωπαϊκή πόλη στο λεγόμενο Νέο Κόσμο). Στο ιστορικό Zona Colonial υπάρχουν μεγάλες φυλλώδεις λεωφόροι, μεγάλες ευρωπαϊκού τύπου πλατείες όπως το Parque Colon, κομψά ρεστοράν, εκκλησίες που χρονολογούνται από το 1500 και μικρά όμορφα μαγαζάκια. Έχει μερικές μπουτίκ και ξενοδοχεία, όπως το Hostal Nicolas de Ovando, το οποίο «στεγάζει» μια παλιά ισπανική κατοικία του 16ου αιώνα. Ένιωθα σα στο σπίτι μου, δίπλα στην πισίνα, βλέποντας την Καραϊβική και περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους, που ήταν πολύ ασφαλείς ακόμη και τη νύχτα. (Λίντσεϊ Τάλμποτ)

2. Τυνησία

Tunisia - Scene in the medina the old centre of Sousse
Η κοινωνική αναταραχή και η βία της Αραβικής Άνοιξης μπορεί να άρχισαν εδώ, αλλά η Τυνησία βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες που έκανε το επόμενο βήμα, έχοντας δημοκρατία. (Μη σας αποθαρρύνει το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στην Αλγερία και τη Λιβύη. Τα περίπου 600 χιλιόμετρα από τη Μεσόγειο μέχρι το Σαχέλ είναι σχετικά ασφαλή). Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα εδώ: Η Τύνιδα, η πρωτεύουσα, έχει μια πανέμορφη Μεδίνα, ενώ πολλά από τα παλάτια και σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Τα παραλιακά χωριά είναι από τα πιο όμορφα στη Βόρειο Αφρική: Το Σίντι Μπου Σάιντ, όχι μακριά από την πρωτεύουσα, γεμίζει από Ευρωπαίους τουρίστες, αλλά η πανέμορφη μπλε και άσπρη πρόσοψη, που τονίζεται από τις έντονες ροζ μπουκαμβίλιες σας περιμένει να τη φωτογραφίσετε, επομένως δε θα σας απασχολήσει η έντονη κίνηση του κόσμου. Μείνετε στο Dar Said, που λειτουργεί από το 1948. Νότια στην ενδοχώρα, είναι η περίφημη όαση του Ksar Ghilane, περιτριγυρισμένη από χωριά Βερβέρων και οι βαθυκίτρινοι αμμόλοφοι της Σαχάρα, θα σας θυμίσουν τον Τ.E Λώρενς με τους καταυλισμούς για διανυκτέρευση, σε μια από τις σκηνές της περιοχής. (Μαρία Σόλενμπαργκερ)


3. Ρίο ντε Ζανέιρο 



 Για πολύ καιρό, το Ρίο είχε δικαίως τη φήμη της πόλης που πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός: Βίαια εγκλήματα στο δρόμο, συχνές επιδρομές της αστυνομίας στις φαβέλες κλπ. Οχτώ χρόνια πριν, όταν ταξίδεψα μόνη μου, δεν είχα τη δυνατότητα να κυκλοφορήσω μόνη μου με εξαίρεση τις πλούσιες γειτονιές της Ιπανέμα και του Λεμπλόν -αλλά κι εκεί μόνο την ημέρα (Για τη νύχτα δε το συζητάμε καν). Σήμερα, χάρη στο Μουντιάλ και τις μεταρρυθμίσεις της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, το Ρίο έχει μεταμορφωθεί. Υπάρχουν ξεναγήσεις στις φαβέλες (μη χάσετε τη μικρή πόλη του Πρότζεκτ Μορίνιο στη φαβέλα της Περεϊρα ντα Σίλβα). Όπως σε κάθε μεγάλη πόλη, πρέπει να εξασκήσετε την καλή σας κρίση. Αλλά για να το θέσω καλύτερα: Πήρα ένα λεωφορείο για το ξενοδοχείο στις 9 το βράδυ τον περασμένο Μάρτη, κι ένιωθα απόλυτα ασφαλής. (Μαρία Σόλενμπαργκερ)

4. Κούβα

old cars passing the Gran Teatro & Capitolio, Habana Vieja, Havana, Cuba
Επί Ομπάμα, το να ταξιδέψεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ, έγινε πολύ ευκολότερο – είτε σε γκρουπ, είτε ατομικά. Πέραν του εμπάργκο, η καλλιτεχνική σκηνή στην Κούβα ευημερεί: Είναι γεμάτη από πειραματικές και ενθουσιώδεις δουλειές, με τις περισσότερες μάλιστα να είναι σε αρκετά προσιτές τιμές. Μπορείς να φέρεις στις ΗΠΑ μαζί σου κάποιο έργο τέχνης, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. (Λιζ Ντόστα)

5. Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν

548870edb6e03e8c2d0caffe_5-detroit_asger carlsen_Getty Images
Κανείς δε θα διαφωνήσει ότι η πάλαι ποτέ μεγάλη πόλη έχει εκπέσει σε δύσκολους καιρούς, αλλά για όσους ξέρουν, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να την επισκεφθείς. Πρώτον, υπάρχουν τα μουσεία (το Detroit Institute of Arts, αντιπαλεύει αρκετά μουσεία στην Αμερική όσον αφορά την αρχιτεκτονική και τις συλλογές. Μη χάσετε τη μουσική σκηνή (άλλωστε, εδώ είναι η γενέτειρα της Motown) και βέβαια το καλό φαγητό. Ξέχωρα από τα κλασικά όπως το London Chop House και νεώτερα μαγαζιά όπως το Slows, υπάρχουν φοβερά στέκια όπως στο Greektown, πολωνικό φαγητό στο Hamtramck, ανατολίτικο στο Dearborn και βέβαια το Lafayette Coney Island με τα διάσημα χοτ-ντογκ με τσίλι και τυρί. Με τόσο λαμπρό μέλλον μετά το σκοτάδι των τελευταίων ετών, το Ντιτρόιτ επιστρέφει. (Κάλντερ Κουίν)

6. Ναμίμπια

548870f9860c74c1162c7f04_6-namibia_Getty Images_iStockphoto
Οι φίλοι μου ήταν αρκετά δύσπιστοι επειδή θα ρίσκαρα την έκθεση στον ιό Έμπολα, πηγαίνοντας στη Ναμίμπια λίγο πριν τη νέα χρονιά, αλλά η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ πιο ασφαλής εδώ (καμία περίπτωση δεν έχει αναφερθεί) απ’ότι στις ΗΠΑ, όπου δέκα άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί με τον ιό. Οι πιθανότητες να βρω μια μεγάλη επιδημία στη Ναμίμπια είναι μηδενικές: Είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στον κόσμο και σχεδόν 3.000 μίλια από τη Γουινέα, όπου η επιδημία πρωτοεμφανίστηκε. Και μιας και το συζητάμε, είναι τελείως ανόητο να αποφεύγει κανείς τη Νότιο Αφρική, την Κένυα και ένα σωρό από εντυπωσιακές χώρες απλά επειδή τυχαίνει να βρίσκονται στην Αφρική. (Πρισίλα Ίκλεϊ)

7. Ιράν

548870ed860c74c1162c7eaa_7-iran_Getty Images_arabianEye
Ανεξαρτήτως τι γνώμη έχετε για την πολιτική, η χώρα είναι από τις πιο σταθερές στον κόσμο, κι είναι έτσι εδώ και πολύ καιρό. Σύμφωνα με φίλους που την έχουν επισκεφθεί, υπάρχουν πολλά για να δεις: υπέροχοι, εγκάρδιοι άνθρωποι και πολύ όμορφα τοπία. Καλό είναι όμως να ταξιδέψετε με κάποιον ταξιδιωτικό οδηγό για να μην είναι ένα φτωχό ταξίδι. (Χάνυα Γιαναγκιχάρα)

8. Κασμίρ

548870f2860c74c1162c7ecb_8-kashmir_Getty Images_Flickr RM
Υπάρχουν ακόμη οι περιστασιακές διαμάχες (όπως το φθινόπωρο) και οι φυσικές καταστροφές (η πλημμύρα επίσης το φθινόπωρο) στο Κασμίρ, αλλά οι μέρες των μεγάλων συγκρούσεων σε αυτή την περιοχή της Ινδίας φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι τελείως διαφορετικά από οπουδήποτε στην Ινδία. (Χάνυα Γιαναγκιχάρα)

9. Καρθαγένη, Κολομβία 

 5488d7fa860c74c1162c83f6_cartagena-getsemani-colombia
Η Καρθαγένη, μια πλήρως διατηρημένη πόλη από το 17ο αιώνα, στην ακτή από την πλευρά της Καραϊβικής στην Κολομβία, είχε μια δύσκολη περίοδο στο πέρασμα των αιώνων. Από πειρατές μέχρι πόρνες η πόλη έχει ζήσει διάφορα δράματα- από τα βιβλία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές μέχρι τα «κόλπα» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ το 2012. Συμβουλή: Μην πάρετε το κάρο για να περάσετε την πόλη και να αποφύγετε τις αργά το βράδυ εξορμήσεις μέσα από το Σαν Ντιέγκο και το κέντρο. Να εξερευνήσετε όμως, τη γειτονιά του Getsemani για τα άγρια πάρτυ της κάθε Τετάρτη βράδυ και τα ενδιαφέροντα γκράφιτι. Το σικάτο ξενοδοχείο Viceroy σύντομα θα είναι ένα πολύ καλό καταφύγιο σε μια παλιά μονή. Προς το παρόν, μείνετε στο Sofitel Legend Santa Clara Cartagena. (Ντέιβιντ Τζέφρις)

10. Ρουάντα

People crowd around the mosque and Forex Bureau currency exchange in downtown Kigali Rwanda
Ενδιαφέρομαι πολύ για να πάω στη Ρουάντα. Η τρομακτική γενοκτονία της δεκαετίας του ’90 ανήκει στο παρελθόν, αλλά έχει παραμείνει στο μυαλό των περισσοτέρων Αμερικανών, όταν αναφέρεις τη χώρα. Αντ’αυτού, θα έπρεπε να είναι γνωστή για τα πανέμορφα δάση σε υψόμετρο, τις λίμνες και την πρωτεύουσα, Κιγκάλι. Υπό την ηγεσία του Πωλ Καγκάμε, του αρκετά αυτοκρατορικού, αλλά και πολύ πετυχημένου προέδρου, η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε άνοδο. Και πάνω απ’όλα, θα ήθελα να δω τους γορίλες στη φυσική τους κατοικία, τα βουνά της Βιρούνγκα. (Στίβεν Ορ) 


Γιατί ξυνόμαστε και γιατί μας πιάνει φαγούρα;



Σίγουρα, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε οδηγήσει μια έντρομη μάνα, γιαγιά, θεία ή γειτόνισσα στα πρόθυρα του εγκεφαλικού, απλά και μόνο επειδή ξύσαμε λίγο το δέρμα μας μετά από τσίμπημα από κουνούπι...

μην ξύνεστεΤελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι δεν πρέπει να ξύνουμε το σημείο που μας "τρώει" ή πρόκειται γα μύθο;

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα για το ξύσιμο και την φαγούρα, η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι! Έχουν απόλυτο δίκιο!

Κι αυτό γιατί με το να ξύσουμε ένα σημείο που μας φαγουρίζει, είτε οφείλεται σε τσίμπημα είτε σε κάτι άλλο, αυτό που πετυχαίνουμε είναι απλά να επιτείνουμε την φαγούρα δημιουργώντας, έτσι, έναν φαύλο κύκλο!

Τι προκαλεί όμως φαγούρα και γιατί ξυνόμαστε;

Η κνίδωση, όπως λέγεται επιστημονικά η φαγούρα, μπορεί να οφείλεται σε ένα πλήθος παραγόντων.

1) Τσιμπήματα

Ο πιο γνωστός λόγος πρόκλησης φαγούρας είναι τα τσιμπήματα, για παράδειγμα από κάποιο έντομο (πχ κουνούπι, μέλισσα κλπ) ή άλλο οργανισμό (π.χ. μέδουσα, τσούχτρα κλπ).

τσίμπημα από τσούχτρα

2) Αλλεργίες σε ζώα ή φυτά

Άλλος λόγος που μπορεί να προκαλέσει φαγούρα είναι κάποια αλλεργική αντίδραση σε κάποιο φυτό ή ζώο με το οποίο θα έρθουμε σε επαφή, είτε επειδή είμαστε αλλεργικοί στο συγκεκριμένο ζώο (πχ γάτα, σκύλο κλπ), είτε επειδή μεταφέρει κάποια αρρώστια κλπ.

ο σκύλος και η γάτα μπορεί να μας προκαλέσουν φαγούρα

3) Αλλεργίες σε τρόφιμα ή φάρμακα

Επίσης πολλές φορές μπορεί να αισθανόμαστε φαγούρα ή ακόμη και να βγάλουμε εξανθήματα, δηλαδή σπυράκια επειδή μας πείραξε κάποιο φαγητό που καταναλώσαμε (πχ σοκολάτα, αυγά, θαλασσινά κλπ) ή κάποιο φάρμακο που πήραμε.

και τα φάρμακα προκαλούν φαγούρα

Πάντως, ο πολύπλοκος μηχανισμός που ενεργοποιείται στο σώμα μας δημιουργώντας το αίσθημα του κνησμού συνεχίζει να αποτελεί μυστήριο για τους επιστήμονες.

Όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία, καθώς μπορεί να μας προστατέψει από ένα πλήθος σοβαρών προβλημάτων και ασθενειών όπως η ελονοσία.

Επίσης, ο τρόπος αντιμετώπισης της φαγούρας είναι λίγο πολύ γνωστός, κατά κύριο λόγο με αντισταμινικά φάρμακα, χωρίς ωστόσο εγγυημένο αποτέλεσμα.

Γιατί δεν πρέπει να ξυνόμαστε;

Όπως έχουμε πει και πιο πάνω, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξύσουμε το σημείο του σώματος μας για να απαλύνουμε την φαγούρα.

Κι αυτό γιατί, ακόμη κι αν ανακουφιζόμαστε προσωρινά, τελικά το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αισθανόμαστε ολοένα και περισσότερη φαγούρα.

Γιατί, όμως, η ανακούφιση που νοιώθουμε είναι προσωρινή;

Ο λόγος που προς στιγμήν αισθανόμαστε καλύτερα με το ξύσιμο, οφείλεται στο ότι γδέρνουμε το σημείο (ελαφρά ή και πιο βαριά αν επιμείνουμε) με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος και ο οργανισμός μας να "μπερδεύεται"!

Έτσι ο εγκέφαλος στέλνει μηνύματα πόνου αντί φαγούρας!


Όπως είναι φυσικό ο πόνος επειδή είναι ελαφρύς, υποχωρεί αμέσως και η φαγούρα ξανακάνει την εμφάνιση της, πολλές φορές ακόμη πιο έντονη.

Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, στον οποίο αν μπούμε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να γεμίσουμε πληγές από το πολύ ξύσιμο...

Κι επειδή, από ότι φαίνεται η οριστική θεραπεία μάλλον θα αργήσει, η συμβουλή ενάντια στην φαγούρα είναι μια: Μην ξύνεστε!

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ


http://plaza24.gr/exypno-trapezaki-ptysomeno-me-ypodohh-gia-pothria-table-mate-iv.html

Ένα πρακτικό, έξυπνο και βολικό τραπεζάκι για να τρώτε, να διαβάζετε, να πίνετε τον καφέ σας και για να γράφουν τα παιδιά σας.
Το τραπεζάκι που έρχεται κοντά σας για να μη σκύβετε. Ρυθμίζεται σε 6 διαφορετικά ύψη και 3 διαφορετικές κλίσεις.





http://plaza24.gr/exypno-trapezaki-ptysomeno-me-ypodohh-gia-pothria-table-mate-iv.html

Το έξυπνο τραπεζάκι θα κάνει πιο πρακτική τη ζωή σας όπου κι αν κάθεστε. Μικρό, ελαφρύ, αναδιπλούμενο και πολλαπλών θέσεων. Προσαρμόζεται σε 6 διαφορετικά ύψη και 3 θέσεις.
Διαθέτει και ποτηροθήκη.

http://plaza24.gr/exypno-trapezaki-ptysomeno-me-ypodohh-gia-pothria-table-mate-iv.html



Για να τρώτε στον καναπέ ή το κρεβάτι.
Για να δουλεύετε στον υπολογιστή, το κρεβάτι, ακόμη και πάνω σε μαξιλάρια.
Για να δουλεύετε, να βλέπετε τηλεόραση.
Για να τρώνε τα παιδιά ή να διαβάζουν ή να ζωγραφίζουν.

http://plaza24.gr/exypno-trapezaki-ptysomeno-me-ypodohh-gia-pothria-table-mate-iv.html


Για τον κήπο ή τη βεράντα. Αναδιπλούμενο, για να κλείνει και να μην πιάνει χώρο. 18 διαφορετικές θέσεις, 18 διαφορετικές λύσεις για να οργανώσετε τη δουλειά ή την ξεκούρασή σας. Φανταστικό πτυσσόμενο τραπεζάκι.

http://plaza24.gr/exypno-trapezaki-ptysomeno-me-ypodohh-gia-pothria-table-mate-iv.html


Χρησιμοποιείστε το μπροστά στην τηλεόραση, στο κρεβάτι, στην κουζίνα, στο μπαλκόνι, σαν μικρό γραφείο και τραπεζάκι για το laptop, πάρτε το μαζί σας στην εξοχή, στο camping, ακόμα και στην παραλία! Ιδανικό για τα παιδιά!

Ρυθμιζόμενο σε ύψος και κλίση.



http://plaza24.gr/exypno-trapezaki-ptysomeno-me-ypodohh-gia-pothria-table-mate-iv.html


Το πτυσσόμενο τραπεζάκι Table Mate προσαρμόζεται σε 6 διαφορετικά ύψη και σε 3 κλίσεις που σημαίνει ότι έχει 18 διαφορετικές θέσεις τοποθέτησης!





1. Ελαφρύ μεταφέρετε εύκολα από χώρο σε χώρο
2. Ιδανικό για να τρώτε στον καναπέ και στο κρεβάτι , να διαβάζετε, για το laptop σας, να δουλεύετε, να διαβάζουν τα παιδιά, να τρώνε, να ζωγραφίζουν.
3. Ιδανικό και για το μπαλκόνι, τον κήπο, την εξοχή, το camping, το σκάφος κλπ.
4. Κλείνει για να φυλάσσεται και δεν πιάνει καθόλου χώρο..
5. Βάρος: 3,85 kg
6. Μήκος: 52,00 cm
7. Πλάτος: 40,00 cm
8. Ύψος: 73,00 cm

Για περισσότερα ΕΔΩ

http://plaza24.gr/exypno-trapezaki-ptysomeno-me-ypodohh-gia-pothria-table-mate-iv.html